Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BIZARNO Komšiju zatukao lopatom, pa mu davao vještačko disanje

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mirsada Ćesir juče je u Kantonalnom sudu u Sarajevu posvjedočila da je kobnog 17. avgusta prošle godine, kad je njen suprug Azem ubijen u Milinkladskoj ulici, vidjela optuženog Enesa Bašalića kako plavim vozilom udara Azema.

Potom ga je vidjela kako izlazi iz vozila i udara njenog supruga lopatom.

– Vidjela sam da je Azem udaren lopatom po glavi, ali nisam sto odsto sigurna je li to bio Enes – kazala je Mirsada Ćesir, kojoj se Enes juče izvinio zbog svega uvjeravajući je da njemu i njegovom ocu Suvadu nije bila namjera da učine bilo kakvo zlo Azemu, a kamoli da mu naškode.

Više detalja o krvavom epilogu komšijske svađe između Bašalića i Ćesira dao je Enesov prijatelj Nenad Kecman, koji je s njim bio u “reanou” kojim je udaren ubijeni. Za Kecmana je udarac vozilom bio nenadan, jer je, poznajući obje strane, mislio da će se sukob završiti samo razgovorom.

Prema riječima svjedoka, Enes je izašao iz vozila i udario rukom i nogom Azema, koji se pridigao i davao otpor. Potom je Suvad nasrnuo na komšiju lopatom, zadavši mu nekoliko udaraca, iako ih je Kecman pokušao odgurati od Azema.

Medicinska setra Hitne pomoći u penziji Jansina Pandžo zatekla je Suvada Bašalića kako pokušava pružiti prvu pomoć Azemu masirajući mu srce. Nakon što je utvrdila da nastradali nije davao znake života, ona je nastavila da masira srce Azemu, dok mu je optuženi Suvad davao vještačko disanje.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO