Politika

Bjelica: Poštovanje predsjednika Srbije je stvar političke kulture

Poštovati integritet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića stvar je političke i svake druge kulture, šta god o njegovoj ličnosti mislio sada već bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić (SDS), izjavio je Srni potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica.

Bjelica: Poštovanje predsjednika Srbije je stvar političke kulture
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Komentarišući Mektićevu vulgarnu poruku Vučiću objavljenu na Tviter nalogu, Bjelica je ocijenio da je Mektić pokazao i neosjetljivost na zdravstveno stanje srpskog predsjednika.

On kaže da može da razumije Mektićevu iznerviranost ili revolt, ali ne i stil, rječnik i način na koji se izražava.

Pročitajte još

Ne samo sada kada je riječ o porukama upućenim Vučiću i ruskom ambasadoru Petru Ivancovu, već inače. Mora se voditi računa o odnosima sa rukovodstvom Srbije, biti odmjereniji i shvatiti sopstvenu, ali i poziciju stranke – poručio je Bjelica.

Nakon što je Vučić juče čestitao srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mektić je uputio neprimjerene poruke predsjedniku Srbije.

Mektić je, između ostalog, poručio Vučiću:”Idi liječi se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe”, te poslao ironičnu i podrugljivu primjedbu Ambasadi Rusije u BiH: Već drugi dan čekamo da se oglasi ruska Ambasada i njegova ekselencija Ivancov.