Gradovi

BLOKADA U RADU Dakić: Nema saradnje Petrovića i Koalicije "Dogovor za Bijeljinu"

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora Demosa Milan Dakić pozvao je gradonačelnika Ljubišu Petrovića na razgovor sa Koalicijom "Dogovor za Bijeljinu" radi uspješnog nastavka započetih projekata, ali i rješavanja još niza pitanja koja su u interesu građana.

BLOKADA U RADU Dakić: Nema saradnje Petrovića i Koalicije "Dogovor za Bijeljinu"
FOTO: SRNA

Dakić je naveo da trenutno postoji blokada u radu, jer nema saradnje Petrovića i Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, koja je na proteklim izborima bila na strani Miće Mićića.

On je dodao da će nedostatak saradnje ili opstrukcija, kao i to što nema određenih razgovora i rješavanja problema samo znatno uticati na građane i donijeti veće probleme u inače teškoj ekonomskoj situaciji usljed pandemije.

– Mi smo isto tako svjesni i poštujemo i izbor gradonačelnika, ali razgovori se moraju dešavati. Prije ovih izbora svi su pominjali ogromne investicije za grad Bijeljinu, davali velika obećanja i nudili bolji život našim građanima, a sad je sve to stalo – upozorio je Dakić na konferenciji za novinare.

Pročitajte još

On smatra da je neophodan hitan sastanak gradonačelnika i Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, koja je imala više od 30.000 glasova na proteklim izborima, što je ozbiljan rezultat.

On je rekao da Demos, svjestan svoje pozicije u gradu, kao i odgovornosti, jer je imao znatan broj glasova glasačkog tijela i stoga ima četiri odbornika u Skupštini grada, želi da na vrijeme izađe pred građane i pokuša da rješava određene probleme i političke procese.

– U Bijeljini trenutno postoji politička magla ili politikanstvo koje ostavlja probleme po strani. Dočekaće nas novi problemi, koji će biti samo veći – rekao je Dakić.

Šef Kluba odbornika Demosa u Skupštini grada Čedomir Stojanović rekao je da je veoma neprijatna nesaradnja skupštinske većine od 23 odbornika i gradonačelnika Petrovića, te ponovio poziv Koalicije za razgovor.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Komisija za imenovanje je na prilično napetoj konstitutivnoj sjednici pokušala, kao i ranije, da sa Petrovićem uspostavi dobru saradnju, međutim on je bio isključiv u svojim prijedlozima za koje je smatrao da upravo oni moraju biti prihvaćeni – naveo je Stojanović.

On očekuje da će se Petrović odazvati i dogovarati ubuduće sa Koalicijom, te smatra da ne sve što je bilo ne treba gledati osuđujuće.

– Pred nama su veliki poslovi za donošenje važnih odluka, a gradonačelnik ne može nijednu ključnu odluku donijeti bez skupštinske većine, čega mora biti svjestan – napomenuo je Stojanović.

On je naglasio da je potrebno dovoljno mudrosti da se donose racionalne odluke da ne bi došlo do potpune blokade u radu. “Konstitutivna sjednica je samo primjer kako ne treba da se radi. Ubuduće treba da se sastajemo prije sjednice, razgovaramo i dogovaramo kako da prevaziđemo probleme”, dodao je Stojanović.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina izabrano je skupštinsko rukovodstvo i vršioci dužnosti načelnika 10 odjeljenja u Gradskoj upravi.

Prijedlozi gradonačelnika za imenovanje zamjenika gradonačelnika, kao i devet od 10 prijedloga za načelničke pozicije nisu dobili podršku skupštinske većine koju čine odbornici SNSD-a, SDSS-a, Demosa, Ujedinjene Srpske, SP-a, Pokreta za Bijeljinu i SDA.

Prihvati notifikacije