Gradovi

Pokret za Bijeljinu tvrdi da gradonačelnik Petrović ODBIJA SARADNJU SA KOALICIJOM

Pokret za Bijeljinu upozorava građane na moguće teške posljedice neodgovornih poteza aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića i njegovog odbijanja saradnje sa Koalicijom "Dogovor za Bijeljinu", saopšteno je iz Pokreta, koji je član ove koalicije.

Pokret za Bijeljinu tvrdi da gradonačelnik Petrović ODBIJA SARADNJU SA KOALICIJOM
FOTO: SRNA

Pozivamo ga da se prestane baviti politikantstvom i ličnom promocijom na ivici kiča. Pričom o svom crnom “audiju” i ličnim temama namijenjenim prikupljanju hvalospjevnih komentara poznatih gradskih botova sada pokušava skrenuti pažnju sa gorućih problema – navodi se u saopštenju.

Gradski budžet nije usvojen, napominju u Pokretu za Bijeljinu, zbog čega može doći u pitanje normalno funkcionisanje gradskih javnih ustanova i preduzeća, realizacija projekata razvoja, te ispunjavanje socijalnih davanja.

– Osporavanjem imenovanih načelnika i davanjem ovlaštenja isključivo svojim kadrovima stvorio je podjelu i tenzije, sprečavajući narodnu vlast da radi u interesu građana – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

U Pokretu za Bijeljinu navode da ono što građani u posljednje vrijeme mogu da vide, a to je “gradonačelnik na njivi kupusa i u štali, predstavlja samo reklamnu fotografiju za prikupljanje jeftinih poena dok istovremeno poljoprivrednici protestuju i traže veće angažovanje u rješavanju njihovih gorućih problema od svih nivoa vlasti”.

– Pozivamo gradonačelnika da pusti ručnu kočnicu koju je od samog starta povukao ka Koaliciji “Dogovor za Bijeljinu” i iskreno, od srca, zbog interesa svih građana Bijeljine ispruži do sada stisnutu ruku, a sve u ime dogovora, jedinstva i sloge, kako bi zajedno i snažno krenuli u realizaciju razvojnih projekata – navodi se u saopštenju Pokreta za Bijeljinu.

U pokretu navode da “strpljenje neće biti beskonačno”.

– Ne želimo dozvoliti da sugrađani, oni koji su nam dali povjerenje da obavljamo ove važne narodne poslove, trpe posljedice neodgovorne i nedorasle politike. Pred nama je važan zadatak za stvaranje što boljih uslova života za sve – Bijeljina ne može čekati – upozoravaju iz Pokreta za Bijeljinu.