Politika

Bodiroga ne prihvata Zakon o geološkim istraživanjima: Postoje sumnje da se iza svega krije priča o litijumu

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Bodiroga izjavio je da Srpska demokratska stranka ne može prihvatiti Zakon o geološkim istraživanjima koji zaobilazi lokalne zajednice i narod iz procesa odlučivanja.

ognjen bodiroga poslanik sds u narodnoj skupštini republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prema njegovim riječima, očigledan cilj izmjena Zakona o geološkim istraživanjima je da se obezvrijedi i ponize lokalne zajednice.

-To se vidi u tekstu nacrta Zakona gdje se navodi da je ovim izmjenama nosilac prava na istraživanje obavezan da se prije početka istraživanja kod lokalne zajednice samo informiše o eventualnim ograničenjima za geološka istraživanja u odnosu na prostorni plan – naveo je Bodiroga citirajući nacrt zakona.

Pročitajte još

Bodiroga poručuje da ovakve izmjene zakon neće proći i istakao da postoje opravdane sumnje da se iza svega krije priča vezana za litijum.

-Treba da se znaju da ovde nikada neće moći eksploatisati litijum i SDS je usvojila zaključke da je protiv tih geoloških istraživanja. Stav o tome su jasno i decidno iznijeli i gradonačelnik Bijeljine i načelnik Lopara – naglasio je Bodiroga, saopšteno je iz SDS.

Bodiroga je poručio da u našim lokalnim zajednicama ima dovoljno pametnih ljudi koji su sposobni da procjene šta je dobro za nas, za našu djecu i za naše lokalne zajednice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu