Gradovi

Bogat program: Na Zvorničkom ljetu nastupio Đorđe David (FOTO)

Na bini pored rijeke Drine za zvorničku publiku i goste iz drugih gradova sinoć je pjevao Đorđe David i Death Saw.

Bogat program: Na Zvorničkom ljetu nastupio Đorđe David (FOTO)
FOTO: GRAD ZVORNIK

On je istakao da je Zvornik grad u koji voli da dođe, gdje ima prijatelje i gdje se osjeća lijepo.

– Imati kod koga doći je velika privilegija, a večeras prvi put sviram u Zvorniku. Još dok sam bio u Generaciji 5 slušao sam o zvorničkim ljetima, koja su fenomenalna. Sada ću i ja doživjeti da budem dio tog fenomenalnog i nadam se da vas neću razočarati – rekao je on.

Gradska plaža je bila mjesto gdje je juče održana još jedna manifestacija, 16. Zvornički kotlić. Zdravko Ilić iz zvorničkog Sportsko-ribolovnog udruženja „Bisto“ rekao je da je na takmičenju u pripremanju riblje čorbe učestvovalo 12 ekipa iz Zvornika, Bratunca, Loznice, Tuzle i Živinica. I ova manifestacija protekla je u veseloj atmosferi i uz, prije svega, dobro druženje. Nakon što je žiri ocijenio uzorke i proglasio pobjednike, čorbe su, kao i prethodnih godina, poslužene Zvorničanima koji su pratili ovo takmičenje.

Pozorište za djecu „Maslačak“ u okviru Zvorničkog ljeta izvelo je tri predstave na platou ispred Osnovne muzičke škole. Nakon što su se sa zvorničkim mališanima družili Miki i Mini, Maša i Medo, sinoć su odigrali poučnu predstavu „Tajni agent Mjau Mjau“, koja je rađena po tekstu Jovice Tišme iz Smedereva.

Miki, Mini, Maša, Medo su, kako su rekli glumci, omiljeni likovi iz crtanih filmova, dok je “Tajni agent Mjau Mjau” ekološka predstava. Tajni agent i njegova djevojka sa svojim prijateljem, dalmatincem Lakijem, veliki su borci za ekologiju i drugarstvo, a predstava ima i negativnog lika, Al Pacova.

Bioskop na otvorenom je organizovan na igralištu kod Osnovne škole „Sveti Sava“, a za okupljenu publiku prikazan je film „Hoću muža“.

A.E.

Prihvati notifikacije