Hronika

BOGATA KRIMINALNA BIOGRAFIJA Pao bjegunac sa stotinu krivičnih djela

Ranko Rakić (24) je u utorak uhapšen u banjalučkom naselju Lauš zbog sumnje da je nedavno ukrao automobil, izazvao dvije saobraćajne nesreće i pobjegao.

BOGATA KRIMINALNA BIOGRAFIJA Pao bjegunac sa stotinu krivičnih djela
FOTO: BUTIK DIVOS BANJA LUKA - MRKONJIĆ GRAD - PRIJEDOR/FACEBOOK/SCREENSHOT
snimljen kako iz butika krade plastičnu lutku

 Za Rakićem je policija tragala četiri dana, a riječ je osobi koja u svojoj kriminalnoj biografiji ima najmanje 100 počinjenih krivičnih djela.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da se Rakić sumnjiči da je 16. oktobra ukrao automobil marke „mercedes“, izazivao dvije saobraćajne nesreće i pobjegao.

Potraga

Izvor Srpskainfo objasnio nam je da je policiji tog dana prijavljena krađa automobila, a da su zatim iste večeri obaviješteni o saobraćajnoj nesreći u centru Banjaluke.

– Dolaskom na lice mjesta policija je zatekla „mercedes“ s vidnim oštećenjima, a zatim je provjeravama utvrđeno kako je prijavljeno da je vozilo ukradeno. Ovo vozilo je povezano i s još jednom nesrećom u centru Banjaluke – kaže naš sagovornik.

Pročitajte još

Operativnim radom na terenu policija je došla do informacija da se sa svim ovim krivičnim djelima može povezati Rakić i tada je raspisana potraga za njim.

Podsjetimo, prema podacima policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, Rakić je prijavljivan zbog velikog broja krivičnih djela i predstavlja jednog od rekordera po broju hapšenja.

Serija krađa

Pripadnici pomenutih Uprava su ga hapsili zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda, krađa i drugih krivičnih djela.

Naš sagovornik je pojasnio da je on nedavno izašao iz pritvora i da je odmah nastavio sa činjenjem prekršaja i krivičnih djela.

Naime, Rakić je uhapšen i pritvoren u avgustu ove godine nakon takođe krađe vozila, ali i novca.

U kritičnom periodu kamere su ga snimile i kako iz jedne prodavnice krade plastičnu lutku!

Njemačka

Da ne preza od krađa, govori i podatak da je i na području Njemačke takođe veoma tražen.

Rakića, koji je inače rođen u Bohumu, njemačka policija je sumnjičila da je do 2016. godine počinio još 36 krivičnih djela u ovoj zapadnoevropskoj državi.

Posebno se ističu krivična djela povezana s narkoticima, zatim pronevjere novca, krađe i provale.

Očekuje se da nakon kriminalističke obrade bude predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.