Društvo

„BOGATE SE NA SIROTINJI“ 50 grama lukovine za farbarnje jaja čak 3,6 KM, DUPLO VIŠE nego kilogram luka

Veliki petak i Vaskrs sve su nam bliži, a prodavnice su se već snabdjele proizvodima koji su potrebni da bi se ovaj praznik dočekao u punom sjaju.

tucanje jajima
FOTO: SRPSKAINFO

Lukovina je izložena na mnogim rafovima, ali i ove godine iznenađuje njena cijena od čak 220 dinara (3,68 KM) za 50 grama, dok je na akciji 150 dinara ili 2,51 KM.

U jednom od najpopularnijih supermarketa u Beogradu pronašli smo izloženu ljusku crnog luka za 2,5 KM po sniženoj cijeni, dok je redovna nevjerovatnih 220 dinara (3,68 KM) za svega 50 grama.

Iskusnije domaćice kažu da je ova količina dovoljna za farbanje svega petnaestak jaja. Potrošače više i ne iznenađuje što je neko odlučio da prodaje lukovinu, iako je kilogram luka sa cijenom od 100 dinara (1,67 KM) jeftiniji od 50 grama njegove ljuske, ali su ostali zatečeni iznosom po kom su odlučili da ga prodaju.

Pročitajte još

– Nevjerovatno mi je da svake godine hoće da se bogate na sirotinji! Za ljusku treba neko da plati preko 200 dinara?! Ovo je sramota i da se prodaje i da se kupuje, jer do Vakrsa možete i sami da je skupite – zaključuje penzionerka Mirjana iz Beograda.

Do Velikog petka ostalo je nešto manje od deset dana, a do tada nam ostaje da pratimo kako će prodavci da se odnose prema cijenama proizvoda neophodnih u pripremi Vaskrsa, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu