Sudbine

“BOLJE DA BUDE SMAK SVIJETA” Mustafa Nadarević je ovako pričao o VELIKIM STRAHOVIMA koji su ga mučili

Mustafa Nadarević je prije četiri godine govorio o glumi, karijeri i devedesetim godinama.

“BOLJE DA BUDE SMAK SVIJETA” Mustafa Nadarević je ovako pričao o VELIKIM STRAHOVIMA koji su ga mučili
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Blic prenosi dijelove o njegovim ličnim stavovima.

– Mislim da je gluma, s jedne strane gledano, jako blizu bolesti. Nije normalno da ja nisam Mustafa Nadarević nego da sam Pera Perić. Zaluđivat’ se s tim da si neko drugi ne samo da nije lako, nego je i, što bi rekli, klizav teren, opasno je… A ako hoćeš dobro i svojski da radiš, onda nema druge nego da duboko, duboko riješ po sebi – ispričao je on tada.

On je govorio i o teškim devedesetim godinama.

– Vjerujem i nadam se da nećemo ponoviti pakao devedesetih. Prestrašno bi bilo da ljudi ponovo polude, bolje da dođe do smaka svijeta – ispričao je on.

– Ne osvrćem se. Gledam naprijed. Neugodno je gledati samog sebe. Ima puno filmova koje nikad nisam vidio. Kad čovjek gleda samog sebe sa vremenskom distancom, ne može se oteti utisku – pa to nisam ja. A i često sam nezadovoljan, jer sve mislim moglo je drugačije, trebalo je ovo ili ono… Radije gledam unaprijed.

Mustafa Nadarević koji je umro danas u 77. godini u Srbiji je bio prepoznatljiv i po seriji “Lud zbunjen normalna”, a u jednom intervjuu za Avaz otkrio zašto je prestao da snima tu seriju.

FOTO: N1/YOUTUBE SCREENSOT
FOTO: N1/YOUTUBE SCREENSOT

– Iskreno, prvi sam prestao da radim tu seriju jer više ne mogu. I mnogo je devet godina, čovjek se umori. Dosadi kada ste stalno na setovima… Osim toga, u tih devet godina napravili smo 11 sezona i dosta je to – zaključio je tada Mustafa Nadarević.

Pročitajte još

Mustafa Nadarević rođen je u Banjaluci 1943. godine, a najveći dio života proveo je u Zagrebu.

Glumačku karijeru je započeo u Zagrebačkom pozorištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu.

Igrao je i u filmu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Zatim su uslijedili i drugi filmovi, među kojima je i film “Već viđeno” Gorana Markovića 1987. godine.

Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen normalan” koja je snimana od 2007. do 2016. godine.