Politika

BOLJE EKONOMSKE VEZE Vučić: Saudijska Arabija želi avio-liniju Beograd-Rijad

Saudijska Arabija zainteresovana je za moguću direktnu avionsku liniju između Beograda i Rijada, koja bi doprinijela dolasku većeg broja saudijskih turista u Srbiju.

BOLJE EKONOMSKE VEZE Vučić: Saudijska Arabija želi avio-liniju Beograd-Rijad
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rečeno je ovo na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i nerezidentnog saudijskog ambasadora Hanija bin Abdulaha Mominaha.

Vučić je Mominah zahvalio za zainteresovanost da budu unaprijeđene ekonomske veze Srbije i Saudijske Arabije, za koje su konstatovali da su, po svom obimu i kvalitetu, daleko ispod postojećih mogućnosti.

Dvojica sagovornika su razgovarali o konkretnim prijedlozima za saradnju, a Vučić je uputio poziv poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije da ulažu i razvijaju zajedničke projekte sa srpskim privrednicima.

Vučić je ambasadoru Mominahu uručio pismo, kojim kralju Salmanu el Saudu čestita nacionalni praznik Saudijske Arabije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Ambasador Mominah, čije je sjedište u Sarajevu, rekao je tokom ove oproštajne posjete da je svjedok velikog ekonomskog napretka Srbije, što je čini dobrom investicionom destinacijom, navodi se u saopštenju.