Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BORBA PROTIV NEMAŠTINE I BOLESTI Sedmočlanoj porodici sa Romanije potrebna pomoć

Društvo
Autor:

Foto: BN TV/screenshot

Neke porodice žive oskudno, ali su bogate duhom i toplinom porodične sloge. Jedna od njih je i porodica Ćeranić iz sela Sokolovići na Romaniji. Bračni par Kosta i Blaženka trpeljivo vode borbu da svoje petoro djece odhrane, bez osnovnih primanja i uslova za pristojan život.

U trošnoj drvenoj kući, bez prozora i vode, sagrađenoj na početku prošlog vijeka, na obroncima Romanije, ni više radosti, a ni težih briga. Sedmočlana porodica Ćeranić, oskudno, ali sa puno topline porodične sloge, hrabro se bori protiv nemaštine i bolesti. Izgubivši cijelo stado ovaca ostali su bez primanja, dok im je bolest iznenada pokucala na kućni prag.

Majka Blaženka kaže, da je 2014. godine neka čudna bolest napala ovce i da je za kratko vrijeme uništila cijelo stado.

Prepušteni sami sebi, sa petoro maloljetne djece, preko noći izgubili su sve što su imali, ali ostao je kredit, koji su podigli kako bi sagradili štalu za ovce, dok pomoći nema ni na vidiku. Međutim, Ćeranići kažu da pomoć nisu ni tražili, ali da nije niko ni samovoljno dolazio.

Ova porodica živi od skromnog dječijeg dodatka, bez drugih primanja, jer se otac Kosta u međuvremenu razbolio, pa ne može više da obavlja teške poslove, a za njegovo liječenje potreban je veliki novac. Inače je kao glava porodice radio na brenti, ali od ujeda krpelja, obolio je od upale pankreasa i jetre.

Međutim, ostalo im je ono najvažnije porodična sloga i ljubav. Petoro malih Ćeranića, od kojih je najstarija Gordana, koja je sedmi razred osnovne škole, a najmlađi Jovica ima svega tri mjeseca, brinu jedni o drugima. Odlični su đaci, iako do škole pješače 4 kilometra, i uporedo obavljaju sve kućne poslove.

Skromna porodica Ćeranić ni od koga ne traži ništa, ali svojim poštenjem i radom zaslužuje pomoć dobrih ljudi, kako bi ovo petoro mališana imalo novi krov nad glavom, a u novosagrađenoj štali da ih dočeka obnovljeno stado ovaca, kako bi na selu imali osnovni izvor prihoda.

Broj telefona za pomoć porodici Ćeranić: +387 65/ 481-166

Broj žiro računa na ime Milena Santrač: 5550000029096138

(BN TV)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO