Zabava

BORBA S BOLEŠĆU Legendarni muzičar otkrio kako je morao ponovo učiti hodati i NOSITI PELENE

Legendarni engleski muzičar Elton Džon ispričao je za BBC da je u potpunosti morao ponovo učiti hodati kada je zadobio ozbiljnu infekciju nakon operacije raka prostate.

BORBA S BOLEŠĆU Legendarni muzičar otkrio kako je morao ponovo učiti hodati i NOSITI PELENE
Foto: Tanjug/AP

On je ranije otkrio kako je teško podnio operaciju prije dvije godine koja je bila uspješna, ali zamalo se približio smrti kada se poslije toga razbolio na turneji u Južnoj Americi. Tada je vraćen na intenzivnu njegu u Veliku Britaniju gdje su uslijedile prave muke.

Bukvalno sam morao ponovo naučiti hodati. Bio sam ekstremno bolestan. Sve o čemu sam mogao razmišljati dok sam ležao u svom bolničkom krevetu bilo je ‘molim te Bože, ne daj da umrem, želim da vidim svoju djecu’ i srećom, preživio sam – rekao je on u razgovoru za BBC.

Elton je objasnio kako je bio pirisljen i da nosi pelene.

– Bio sam na pozornici u Vegasu, pod velikom boli. Odradio sam šou noseći pelene i mislio o tome kada bi samo publika znala da pišam u tom trenutku – našalio se Džon dodavši da se osjećao poput bioničke žene jer su mu uklonjeni krajnici, debelo crijevo i crvuljak.

On kaže kako je danas dobro, ali osjeća da mu je ostalo još malo vremena.

Borba s bolešću kod ikonskog muzičara uslijedila je nakon njegove dugogodišnje borbe s zavisnošću o alkoholu i drogama. U međuvremenu, Džon je otkazao sve nastupe, prenosi Klix.