Digitalna Srpska

BORBA ZA OPSTANAK Mask i Mark u klinču dok Fejsbuk pokreće "ubicu" Tvitera

Šestog juna, Fejsbuk je pokrenuo Treds.

Društvene mreže
FOTO: SRPSKAINFO

Platforma Treds je vrlo slična Tviteru i predstavlja najveći izazov s kojim se Tviter ikad suočio. Trideset miliona novih korisnika prijavilo se u roku od 24 časa od lansiranja. Tržišta su pozitivno reagovala, a akcije Fejsbuka porasle su za 3 odsto dan prije lansiranja.

Tviter konkurentske platforme poput “Truth Social” ili “Mastodon” imaju dovoljno veliku korisničku bazu, ali ni jedna nema tako veliki kapital ili iskustvo na društvenim mrežama kao Fejsbuk.

Pročitajte još

Treds je povezan sa Instagramom, koji trenutno ima najmanje dvije milijarde korisnika, što znači da čak i ako Fejsbuk, vlasnik Instagrama, uspije da uvjeri dio svoje korisničke baze da pređe na Treds, to će biti problem za Tviter.

Taj je potez došao u vrijeme kada je Tviter naišao na probleme zbog otpuštanja mnogih zaposlenih, jer se Mask trudio da smanji troškove i učini platformu profitabilnom. Koraci u tom smijeru nedavno su ograničili broj tvitova koje korisnici mogu da objave ili pročitaju kako bi se odlučili da se prijave na plaćenu pretplatu. Nedavno je onima koji nemaju nalog na Tviteru zabranjeno čitanje tvitova. Fejsbuk je, s druge strane, imao sjajnu godinu, a akcije su skočile 142,64 odsto od 1. januara, piše Nova.

Mark je uspio da dobije Maskovu podršku u promociji svog proizvoda, izazivajući ga na borbu u ringu. Mnogi vjeruju da publicitet više koristi Marku i Tredsu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije