Politika

Borenovićev odgovor Dodiku „Čuj ovog mjerača patriotizma koji nikad nije naučio šta znači patriotizam“

Čuj ovog mjerača patriotizma. Za njega je patriotizam u ratu bio šverc Ronhilom, a danas mu je patriotizam šverc lažnih obećanja, kumovskih zgrada, pogaženih odluka parlamenta Srpske.

Borenovićev odgovor Dodiku „Čuj ovog mjerača patriotizma koji nikad nije naučio šta znači patriotizam“
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Tim riječima je predsjednik PDP, Branislav Borenović, reagovao na jučerašnju izjavu predsjednika SNSD i Republike Srpske, Milorada Dodika, da „SDS može da se vrati na patriotske osnove, ali PDP ne može nikad jer je na izdajničkom putu“.

-Njemu je patriotizam korupcija, dužničko ropstvo sa nenormalnim kamatama, izolacija, gašenje slobode govora, tajni hvarski susreti i sramno odlikovanje zloglasnih HVO brigada, tjeranje ljudi na Zapad… Njegov patriotizam je glad za foteljama, privilegijama, autima, budžetima – napisao je Borenović na društvenim mrežama.

S druge strane, tvrdi Borenović, za PDP je patriotizam slobodna, zaposlena, pravedna i dostojanstvena Republika Srpska u kojoj su najveće plate i penzije, sa jakim institucijama i ustavnim kompetencijama unutar dejtonske BiH.

Pročitajte još

-Nemamo se mi šta vraćati na patriotske osnove, s njih nikada nismo ni otišli, a ovaj nikada nije naučio šta znači patriotizam – poručuje Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu