Hronika

Braća Hofman i Tupeša prijavljeni tužilaštvu: Prijetili vlasniku kafane da PROMIJENI ISKAZ i lažno svjedoči u njihovu korist

Protiv poznate braće Hofman iz Beograda  i Aleksandra Jovanovića Tupeše iz Modriče policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da su prijetili osobama u Modriči, saznaje Srpskainfo.

Braća Hofman u pritvoru jaukala
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

Prema našim informacijama, braća Hofman i Tupeša su prijetili Srdjanu Vidovići kako bi on lažno svjedočio u koristi Jovanovića. Njega u snimku nazivaju “Crvić”.

– Oko 15 dana prije njihovog dolaska u Modriču oni su pozvali Mitrića i tražili od njega da lažno svjedoči u predmetima koji se vode protiv Tupeše. Protiv njega su u toku predmeti za krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nasilničko ponašanje i zbog oružja – kaže dobro obaviješteni izvor Srpskainfo.

Dalje dodaje da se Mitrić prepao i odlučio da ne promijeni iskaz, što je zasmetalo braći Hofman koji su tada zajedno sa još 23 osobe došle u Modriču da prijete njemu i još jednoj osobi.

Pročitajte još

Njihove prijetnje i bahato ponašanje snimili su telefonima i to je objavljeno na svim društvenim mrežema što je izazvao strah kod ljudi.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je ovom prilikom podnesen izvještaj protiv Ljubana Hofman njegovog brata Miljana, Aleksandra Jovanovića i još jedne osobe iz  Srbije.

U PU Doboj su rekli da su A.J i M.B osumnjičeni da su putem telefona ostvarili kontakt sa oštećenim iz Modriče i tom prilikom prijetnjama pokušali da ga navedu da dadne lažnu izjavu u svojstvu svjedoka u sudskom postupku koji se vodi protiv A.J za više krivičnih djela, na šta oštećeni nije pristao, saopšteno je iz PU Doboj.

Za Lj.V i B.M postoji sumnja da su zajedno sa još 23 osobe prethono angažovani od strane A. J. došli u Modriču i tražili oštećenog.

Tom prilikom su se kretali u grupi i ponašali drsko, pokušavajući da uplaše oštećenog kako bi dao lažnu izjavu u sudskom postupku koji se vodi protiv A.J za više krivičnih djela.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije