Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Brčaci u humanoj misiji: Organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, četvrta po redu

Regioni
Autor:

Foto: Filippo Venezia/EPA

U Mjesnoj zajednici Bijeljinska cesta u Brčkom danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Žikica Novaković, predsjednik Udruženja doborovoljnih davalaca krvi „Humanitarac“ rekao je da su akciju organizovali na zahtjev brčanske Službe za transfuziologiju i da je od osnivanja udruženja, prije dvije godine, ovo njihova četvrta akcija.

– Pozivam sve one koji žele da se učlane u naše društvo, a ja ću se potruditi da se status dobrovoljnih davalaca krvi poboljša jer ovi ljudi zaslužuju mnogo više od besplatne participacije – rekao je Novaković. Dodao je da će kontaktirati šefa Odjeljenja za zdravstvo i zatražiti da se ovaj vid humanizma podigne na što veći nivo.

U Službi za transfuziologiju bolnice u Brčkom kažu da su zahvaljujući dobrovoljnim davaocima krvi zalihe krvi zadovoljavajuće i da su uprkos teškoćama uspjevali da potrebne zalihe obezbijede i tokom pandemije virusa korona.

– U tom periodu smo imali manji priliv dobrovoljnih davalaca. Animirali smo građane da daju krv i uspjeli smo da obezbijedimo zadovoljovajuće zalihe – rekao je Samir Pandur šef Službe za transfuziologiju.

Istakao je da će povodom 14. juna, Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi Služba organizovati niz aktivnosti usmjerenih na promociju dobrovoljnog davanja krvi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO