Društvo

BRUTALAN NAPAD NA DOKTORKU “Uhvatio je za kosu i vukao po podu“

Četrdesetdvogodišnji A. P. koji je prekujuče tokom posjete majci u Kliničko-bolničkom centru “Bežanijska kosa” napao doktorku još nije saslušan povodom krivičnog djela, jer se sumnja da je neuračunljiv.

BRUTALAN NAPAD NA DOKTORKU “Uhvatio je za kosu i vukao po podu“
Foto: G. Srdanov/RAS Srbija

Odmah poslije napada A. P. je uhapšen, a dežurni tužilac odredio mu je zadržavanje od 48 časova, nakon čega je trebalo da bude saslušan u tužilaštvu. Međutim, kako Blic saznaje, komisija vještaka je utvrdila da je uhapšeni neuračunljiv i preporučili su liječenje u ustanovi zatvorenog tipa.

Uskoro bi trebalo da budu saslušani svjedoci događaja, ali i sama doktorka koju je uhapšeni napao, poslije čega bi se protiv A.P. mogle podnijeti mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja u odgovarajućoj ustanovi.

Napad se dogodio prekjuče u popodnevnim satima kada je A. P. došao da posjeti majku koja se u KBC “Bežanijska kosa” liječi poslije srčanog udara. Zahtijevao je od doktorke da joj izvadi braunilu iz ruke, jer “joj je njihov sveštenik zabranio da se liječi”. Kada je ljekarka to odbila A.P. je postao nasilan, povukao je doktorku za kosu, a potom je oborio na pod i vukao.