Hronika

Brutalna pljačka u Brčkom: Čekićem razbio staklo zlatare, te iz objekta UKRAO veću količinu ZLATA

Osnovni sud odredio je jednomjesečni pritvor M. S. (39) osumnjičenom da je u Brčkom počinio seriju teških krađa.

policija rs ilustracija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je osumnjičen za provalnu krađu u zlataru Đokić Filigran, kao i za veći broj krađa na štetu građana, a pritvor mu je po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH određen zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

– Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH intenzivno sprovode istragu protiv M. S. zbog sumnje da je 22. maja oko 02,25 sati, u ulici Bulevar mira, došao do zlatare Đokić Filigran, a zatim čekićem razbio staklo na izlogu, nakon čega je iz unutrašnjosti objekta oduzeo veću količinu vrijednog zlatnog nakita – navode iz Tužilaštva.

Takođe, sumnja se da je dva dana kasnije u ulici Stari rasadnik iz dvorišta S. V. sa stola ispred kuće uzeo njegov mobilni telefon.

Pročitajte još

Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage on je, nekoliko sati poslije, u ulici Mostarska, ušao i u kuću vlasništvo B. Š, odakle je iskoristivši nepažnju ukućana uzeo tablet, telefon i ručni sat.

– Seriju krađa počinjenih s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi osumnjičeni je okončao 25. maja, kada je u ulici Braće Kobića, dok je M.O. sipao vodu s javne česme, s njegovog bicikla uzeo torbicu u kojoj se nalazila lična karta, čekovna kartica, novac i mobilni telefon oštećenog – navode iz Tužialaštva.

M.S. je uhapšen u subotu a nakon zadržavanja i kriminalističke obrade u Policiji, sproveden je u prostorije Tužilaštva.

– Tužilaštvo je podnijelo prijedlog sudu da mu odredi pritvor. Prijedlog za određivanje pritvora obrazložen je postojanjem opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna. Prihvativši tužilački prijedlog u cijelosti, Osnovni sud Brčko distrikta odredio je M. S. pritvor u trajanju od jednog mjeseca, a koji počinje teći od momenta njegovog hapšenja. U međuvremenu, Tužilaštvo i Policija neodložno nastavljaju istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela teške krađe pozivajući građane da prijave svaki sličan slučaj – navode iz Tužilaštva, piše Bl portal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu