Društvo

Konkurs za upis studenata: Prijemni ispiti zakazani 1. jula

Konkurs za upis studenata u akademskoj 2024/2025. godini na Univerzitetu u Banjaluci biće objavljen 12. juna, dok su prijemni ispiti zakazani 1. jula, saopšteno je iz ovog univerziteta.

Studenti
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Budući brucoši banjalučkog Univerziteta prijave za polaganje prijemnih ispita mogu predati od 24. do 28. juna, a od ove godine to se može učiniti i elektronski.

-Kandidati koji uspješno polože prijemni ispit, te ostvare pravo upisa mogu se upisati od 8. do 12. jula – navodi se u saopštenju.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Banjaluci koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, te će konkurs za upis u drugom roku biti objavljen 14. avgusta, dok će se prijave za polaganje prijemnih ispita moći predati od 26. do 30. avgusta.

Akademskim kalendarom predviđeno je da se prijemni ispiti u drugom roku polažu 2. septembra, dok je upis primljenih kandidata od 9. do 13. septembra 2024. godine.

Pročitajte još

Sve detaljnije informacije o upisu biće poznate u tekstu konkursa koji će biti objavljen na internetskoj stranici Univerziteta i svih fakulteta/Akademije, kao i u dnevnim novinama.

Univerzitet u Banjaluci osnovan je 7. novembra 1975. godine, vodeća je visokoškolska naučno-obrazovna institucija u Republici Srpskoj i drugi po veličini univerzitet u BiH.

Univerzitet postiže evropske standarde i doprinosi ukupnom razvoju znanja, a kroz nauku, istraživanje, internacionalizaciju i inovacije unapređuje nastavni proces i podstiče ekonomski razvoj društva.

Banjalučki Univerzitet u svom sastavu danas ima 16 fakulteta, Akademiju umjetnosti i Institut za genetičke resurse. Nastava se izvodi po bolonjskim principima i to na 66 studijskih programa prvog ciklusa studija, 67 studijskih programa drugog i 14 studijskih programa trećeg ciklusa studija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu