Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BUDUĆNOST SDS JE U EPP Rado Savić na izbornom kongresu u Zagrebu

Politika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić čestitao je izbor na poziciju  predsjednika Evropske narodne partije (EPP) Donaldu Tusku.

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Savić je prisustvovao Izbornom kongresu EPP koji se od 20. do 21. novembra održava u Zagrebu, a na kome se pored predsjednika bira i novi generalni sekretar najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Zamjenik predsjednika SDS prisustvovao je i panelu „Zapadni Balkan i Evropska unija“ na kome su razmijenjena iskustva zemalja Zapadnog Balkana na putu ka EU i sa kojeg su poslate poruke da ove zemlje mogu da računaju na podršku EU i da je evropska perspektiva regiona izvjesna.

Na marginama kongresa Savić se sastao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj je prenio pozdrave iz Republike Srpske od predsjednika SDS Mirka Šarovića.

Savić se sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i bivšim italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem.

Kroz razgovore sa visokim izaslanstvom Evropske narodne partije za spoljne poslove dogovoren je sastanak delegacija SDS i EPP početkom naredne godine koji bi ubrzao put za članstvo u najvećoj političkoj organzaciji u Evropskom parlamentu.

– Ohrabrujuće poruke zvaničnika EPP daju nam za pravo da kažemo da je SDS na pravom putu da postane dio najveće političke grupacije u Evropi – istakao je Savić.

On je dodao da je najveći cilj SDS na međunarodnom planu članstvo u EPP grupaciji čime bi se pridružila porodici narodnjačkih partija koje baštine demohrišćanske vrijednosti.

Na današnjem Izbornom kongresu EPP u Zagrebu, poljski političar Donald Tuski izabran je za predsjednika čime je zamjenio dosadašnjeg predsjedavajućeg Jozefa Dola.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO