Politika

Budžet pola miliona KM: U ovim opštinama Vlada dijeli pare za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je da će resorno ministarstvo stalno raditi na stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, u skladu sa konačnim listama i raspoloživim sredstvima u budžetu Srpske.

gradjevina stanovi zgrade ilustracija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Egić je za Srnu precizirao da će nepovratna novčana sredstva biti dodijeljena u Berkovićima, Brodu, Brčkom, Gacku, Gradiški, Kalinoviku, Kostajnici, Modriči, Nevesinju, Novom Goraždu, kao i u Oštroj Luci, Osmacima, Petrovcu, Rudom, Petrovu, Srpcu i Srebrenici.

Pročitajte još

On je izjavio da je Vlada Republike Srpske dala saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite na Plan stambenog zbrinjavanja lica sa utvrđenim statusom člana porodice poginulog borca ili statusom ratnog vojnog invalida od prve do četvrte kategorije invalidnosti za 2023. godinu.

-Planom je predviđeno da se, u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima u iznosu od 500.000 KM, izvrši stambeno zbrinjavanje lica sa konačnih lista, dodjelom nepovratnih novčanih sredstava u sedamnaest opština/gradova i to za 84 korisnika – rekao je Egić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije