Hronika

ČAKIJOM IZBO SUNARODNIKA Uhapšen Alžirac u Tuzli

iOdlukom Opštinskog suda u Tuzli, 22-godišnji Alžirac Hikam Ham završio je u pritvoru zbog postojanja osnovane sumnje da je 4. januara ove godine počinio krivično djelo teške tjelesne povrede pri čemu je teže povrijeđen njegov sunarodnik H.H.

ČAKIJOM IZBO SUNARODNIKA Uhapšen Alžirac u Tuzli
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako je navedeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Ham je osumnjičen da je 4. januara 2021. godine oko 12 sati na platou ispred Međugradske autobuske stanice u Tuzli, nakon svađe u vezi sa telefonom kojeg mu je ranije u kafiću uzeo H.H., njega stigao, oborio ga na zemlju, zadao mu nekoliko udaraca nogama u tijelo te iz jakne izvadio čakiju i zadao mu dva uboda u lijevu podlakticu i prednju stranu lijeve noge i nanio mu teške tjelesne povrede, piše Klix.

– Oštećenom Alžircu je pružena medicinska pomoć u UKC-u Tuzla, nakon čega je smješten u jednu od prihvatnih kuća za migrante. Osumnjičeni je nekoliko dana bio u bjekstvu, a nakon što je identifikovan, lišen je slobode 8. januara u Srebreniku – naveo je portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predali u nadležnost tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog o okolnostima izvršenja krivičnog djela.