Svijet

Čamcem prevozio migrante: Muškarac pokušao krijumčarenje iz BiH u Hrvatsku 9 državljanja Avganistana

Brodsko-posavska policija u Hrvatskoj uz kaznenu prijavu predala je policiji 20-godišnjeg državljanina Avganistana bez dokumenata, koji je ilegalno prevozio čamcem preko Save u Hrvatsku iz BiH devet ilegalnih avganistanskih migranata.

U Derventi pronađeni migranti
FOTO: SRNA

Policajci granične policije Stara Gradiška, nadzirući državnu granicu, uočili su juče ujutro oko 5.35 na području Opštine Nova Kapela muškarca bez ličnih dokumenata, koji se kretao prema rijeci Savi. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je riječ o 20-godišnjem državljaninu Avganistana.

Migrante je pješke odveo do željezničke stanice

Pročitajte još

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak, u skladu sa prethodnom dogovorom s nepoznatim osobama, iz koristoljublja grupu od nekoliko stranih državljana istoga dana oko 1 sat nezakonito prevezao gumenim čamcem preko rijeke Save s teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju Hrvatske.

Nakon toga je strane državljane pješke odveo do željezničke stnice gdje su oni ušli u voz, a osumnjičeni se potom namjeravao vratiti u Bosnu i Hercegovinu s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi, ističe policija. Policijski službenici su u Okučanima kontrolisali voz i putnike i utvrdili kako se u njemu nalazi devet državljana Avganistana, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Hrvatska policija je 20-godišnjaka, osumnjičenog za kazneno djelo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uz kaznenu prijavu predala policiji, piše N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu