Hronika

Čavić pao zbog skupocjenog "mercedesa": Poznati lopov ponovo uhapšen, a tužilac ga PUSTIO NA SLOBODU

Poznati lopov, Viktor Čavić iz Banjaluke, ponovo je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio tešku krađu na području Laktaša, saznaje Srpskainfo.

uhapšeni Viktor Čavić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Prema našim informacijama, on je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu!

Čavića su uhapsili službenici Policijske uprave Banjaluka.

– Policijske službenici su 17. jula uhapsili V.Č, za kojim je raspisana potraga zbog teške krađe – saopštili su iz PU Banjaluka.

Osoba sa potjernica

Kako je Srpskainfo ranije pisala, Čavić je već godinama poznat policiji po teškim krivičnim djelima i više puta ja hapšen i osuđivan.

Zadnji put je u žižu javnosti došao prije dvije godine kada je, bježeći, potegao pištolj na policajce i pokušao ih udariti automobilom. On je tada pronađen i uhapšen.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je za Čavićem bila raspisana potraga zbog krađe koju je prije oko godinu dana počinio na području Laktaša.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– On je tom prilikom provalio u kuću i ukrao skupocjeni „mercedes“. Tokom istrage vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku. Tokom istrage prikupljeno je dovoljno dokaza da je za ove krađe odgovoran upravo Čavić zbog čega je za njim raspisana i potraga – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, svi su očekivali da se Čaviću odredi jednomjesečni pritvor, ali tužilac nije bio tog mišljenja.

– Radi se o osobi za kojom je do sada bilo raspisano više potjernica zbog teških krivičnih djela. Više puta je do sada hapšen, kako u BiH tako i u regionu. Zbog toga što je često nedostupan, očekivalo se da mu bude predložen pritvor, ali je on pušten na slobodu – istakao je izvor Srpskainfo.

Zna ga policija i u regionu

Čavić je poznat i bezbjednosnim agencijama u regionu, a slovenačka policija ga je prije par godina označila kao veoma opasnu osobu i upozorila građane da ne pričaju s njim.

On je ranije koristio i ime Vukašin Kočić.

Kao što smo spomenuli, prava drama odvijala se u septembru prošle godine kada je u policija u mjestu Kola pokušala zaustaviti automobil marke BMW, jer su došli do informacije da njime upravlja Čavić, za kojim je i tada bila raspisana potjernica od strane Policijske uprave Banjaluka.

– Na mjestu suvozača u automobilu se nalazila Čavićeva djevojka. Prilikom zaustavljanja vozila Čavić je usmjerio pištolj prema policijskim službenicima, prijeteći da će ih ubiti, da bi nedugo nakon toga pokušao vozilom udariti policijske službenike. Poslije toga je pobjegao s lica mjesta – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Pročitajte još

Nakon toga, policija je organizovala veliku potragu za Čavićem, a obaviještene su i kolege iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

– Tokom pretrage policija je provjeravala mjesta gdje bi se mogao sakriti osumnjičeni. Dobrim radom na terenu inspektori su ubrzo došli do informacije da se Čavić s djevojkom sakrio u jedan apartman u Mrkonjić Gradu. Policija je u zatim organizovala akciju i upala u apartman i uhapsila osumjičenog – ispričao je ranije izvor Srpskainfo.

Dodao je i da je u trenutku hapšenja osumnjičeni Čavić bio go.

Ljubomora

Na meti policiji našao se i početkom jula te iste godine, kada je pištoljem pretukao Aleksandra P, koji je u tom trenutku bio na piću s njegovom djevojkom.

On je saznao da se njegova djevojka D.K. i Aleksandar P. nalaze u jednom ugostiteljskom objektu u banjalučkom naselju Lazarevo. Čavić je tada došao na parking tog lokala, gdje ih je zatekao.

– Kada ih je vidio, odmah je izašao iz vozila i krenuo da ih verbalno napada. Zatim je Aleksandru rekao „Sad ću te ubiti, lezi dolje“, poslije čega je izvukao pištolj i repetirao ga, a mladić je iz straha legao na parking. Čavić ga je zatim krenuo udarati pištoljem i pesnicama i nanio mu povrede – pojasnio je naš sagovornik.

Mladić je iskoristio trenutak nepažnje i uspio se izvući i pobjeći, nakon čega je pozvao policiju.

Kada je policija stigla na lice mjesta, tu nije zatekla Čavića, ali su primijetili oštećenja na vozilu Aleksandra P, koje je nanio osumnjičeni.

I tada je takođe raspisana potjernica za njim i on je uhapšen nakon desetak dana.

Pljačkao banke i ležao na psihijatriji

Viktor Čavić je 2008. godine povezivan i s pljačkom Nove banjalučke banke u Loparama. Tada je policija protiv njega i još dvije osobe podnijela izvještaj zbog sumnje da su godinu dana ranije počinili razbojništvo nad pomenutom bankom.

On je i 2006. godine u Osnovnom sudu u Banjaluci bio pravosnažno osuđen zbog dva krivična djela. Tom prilikom je bio osuđen na kaznu od dva mjeseca zatvora, koja je kasnije zamijenjena novčanom. Kantonalni sud u Zenici ga je 2008. godine osudio na dvije i po godine zatvora, zbog razbojništva.

Prije nekoliko godina na području Ljubljane bila je organizovana velika potraga za Čavićem, nakon što je pobjegao sa Klinike za psihijatriju u tom gradu. U potragu je tada bio uključen i helikopter, a iz policije su saopštili građanima da se radi o veoma opasnoj i naoružanoj osobi. Tada je rečeno da je on, nakon što je izašao iz zatvora, opljačkao jedan market i povrijedio policajca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije