Politika

"ČESTIKE TRAMPU NA USPJEŠNOM PROCESU" Dodik se nada da će odnosi Beograda i Prištine biti bolji nego u prošlosti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodika pozdravio je potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine i čestitao delegaciji Srbije, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na uspješnom dogovoru.

"ČESTIKE TRAMPU NA USPJEŠNOM PROCESU" Dodik se nada da će odnosi Beograda i Prištine biti bolji nego u prošlosti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Čestitam i predsjedniku Trampu i njegovom timu koji je uspješno i bez ishitrenih poteza vodio ovaj proces i doveo ga do kraja – istakao je Dodik.

On je ocijenio da je ovim sporazumom unapređena pozicija Srbije, a pred njenim građanima otvara se novo poglavlje koje će obilježiti brojni projekti od velikog značaja.

– Ekonomija, naravno, neće i ne može dati odgovore na otvorena politička pitanja između Beograda i Prištine, ali sigurno može pomoći da i ta pitanja budu rješavana u dosta drugačijoj atmosferi od ove koja je vladala godinama unazad – istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak u odnosima Beograda i Prištine i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti manje obremenjena od prošlosti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas u Bijeloj kući sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.