Hronika

Ćetkovićeva tvrdi da je nevina “U mojoj karijeri nije zabilježena nijedna mrlja”

Direktor Agencije za posredničke informatičke i finansijske usluge (APIF) Jelena Ćetković odbacila je sve optužbe koje su joj stavljene na teret u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja.

Ćetkovićeva tvrdi da je nevina “U mojoj karijeri nije zabilježena nijedna mrlja”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ona je saopštila danas da se kao rukovodilac vodila zakonitošću i odlukama i preporukama upravnih organa poštujući Statut i ostale akte Agencije.

– Spremna sam da, ukoliko nadležni tužilac prihvati izvještaj kao osnovu sumnje i krivično djelo, da dokažem svoju nevinost i najbolje namjere u smislu dobrih rezultata Agencije koje sam postizala svih prethodnih devet godina – navela je Ćetkovićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je istakla da u njenoj poslovnoj karijeri nije zabilježena nijedna mrlja, uz uvjerenje da će tako i ostati u njenom daljem angažmanu.         

Pročitajte još

Policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv osobe čiji su inicijali J.Ć. zbog osnovane sumnje da je kao direktor republičke agencije počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, čime je oštetilo ovu agenciju za 256.698 KM.

Izvještaj je podnesen i protiv osobe čiji su inicijali R.S. zbog sumnje da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ova osoba je osumnjičena da je postupala suprotno preporukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršavanjem dužnosti pribavilo sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za 256.698 KM.

Osoba R.S. je osumnjičena da je, mimo odluke Upravnog odbora agencije, potpisala odluku o povećanju plate za direktora agencije J.Ć, za šta nije imala ovlaštenje, te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe i pribavilo korist drugom.