Društvo

Četvrta isporuka za BiH: Dopremljena donacija Poljske u zaštitnoj opremi protiv korone

Poljski ambasador u BiH Jaroslav Lindenberg predao je danas na aerodromu u Sarajevu 19.200 zaštitnih odijela i 8.500 maski, koju je u borbi protiv pandemije virusa korona Poljska donirala BiH.

Četvrta isporuka za BiH: Dopremljena donacija Poljske u zaštitnoj opremi protiv korone
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vojnim avionom dopremljena je četvrta isporuka iz Poljske za BiH koju čine 32 palete u kojima se nalaze zaštitna odijela i maske donirane i za Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Lindenberg je konstatovao da je ovo drugi transport ove godine, a prvi je došao 27. aprila.

– To se dešava u okviru pomoći NATO evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na pandemiju – rekao je Lindenberg.

Poljski ambasador je zahvalio Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara za odličnu saradnju na organizaciji predaje pomoći iz Poljske.

– Ova pomoć je izraz solidarnosti Poljske sa zemljama zapadnog Balkana tokom pandemije i dokaz prijateljskih odnosa – rekao je Lindenberg.

Šef Odsjeka za obuku i strukture u Ministarstvu bezbjednosti Savjeta ministara Idriz Brković je rekao da je ovo još jedna u nizu značajne pomoći Poljske građanima BiH i zahvalio poljskim građanima, Vladi i ambasadoru Lindenbergu za doprinos u borbi protiv pandemije.

– Ove zaštitne maske i odijela će dobro doći u borbi protiv Covid-19 u BiH. Već postoji odluka Savjeta ministara o procentima na osnovu kojih će se ova donirana pomoć rasporediti entitetima i Brčko distriktu za pomoć medicinskim ustanovama i drugim institucijama u borbi protiv Covid-19 – rekao je Brković.

On je dodao da je riječ o maskama “FFP2” i “FFP3”, te zaštitnim odijelima.