Društvo

Četvrti incident za manje od mjesec dana: Prefarban natpis sa nazivom opštine Gračanica

Kosovska opština Gračanica podnijela je prijavu protiv nepoznatih lica koji su tokom prošle noći crnim sprejem prefarbala tablu sa natpisom Gračanica na regionalnom putu Priština - Gnjilane.

Četvrti incident za manje od mjesec dana: Prefarban natpis sa nazivom opštine Gračanica
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nakon što je jutros po prijavi mještana rukovodstvo opštine Gračanica dobilo informaciju da je na izlazu iz Gračanice prefarbana tabla, podnesena je prijava protiv N.N. lica zbog uništavanja javne imovine, saopšteno je iz opštine Gračanica.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da je Kosovska policija, s obzirom da nije pronašla izvršioce ranijih incidenata, otvorila prostor da se nastavi sa provokacijama srpskog stanovništva.

– Nedopustivo je da se i dalje ne zna ko u posljednjih mjesec dana u kontinuitetu tokom noći uništava javnu imovinu i unosi nemir među srpsko stanovništvo – ocijenio je Popović.

Pročitajte još

On je naveo da je ovo četvrti incident na području opštine za manje od mjesec dana.

– Mi i dalje ne znamo ko konstantno hara opštinom tokom noći unišavajući javnu imovinu, lomi zastave Srpske pravoslavne crkve i ispisuje grafite sa parolama terorističke OVK. Policija očigledno nije kadra da radi svoj posao dovoljno dobro, a institucije u Prištini i međunarodna zajednica ostaju neme nad sve učestalije pritiske – istakao je Popović.

On je upozorio da se prefarbani natpis nalazi na ulazu u dio opštine zvani Kišnica, u neposrednoj blizini mjesta na kojem je prije nekoliko mjeseci postavljen bilbord sa natpisom “Sloboda ima ime UČK”.

Popović je naveo da u Kišnici preostalih desetak srpskih porodica živi u stalnom strahu i još jednom pozvao policiju da odgovorno radi svoj posao, a KFOR da pojača patrole na području opštine Gračanica.

Prihvati notifikacije