Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CIJELI SVIJET PLAČE ZA NJIM Riječi tuge koje sestra Šabana Šaulića ponavlja od nesreće SLAMAJU SRCE

Hronika
Autor:

Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija

Riječi koje sporadično ponavlja skoro nema od bola Sarajka Cakić jedina sestra tragično preminulog Šabana Šaulica slamaju srce svima koji kroče u kuću njene kćerke Zvezdane u Šapcu da bi sa Sarajkom podokelili tugu i izjavili joj saučešće.

– Sarajku je sin Šaban koji nosi ime po svom ujaku dovezao kod kćerke čim se saznalo za Šabanov udes. Niko nije smio da joj kaže da je njen brat preminuo. Prvo su joj saopštili da je imao saobraćajni udes, dali joj lijekove za smirenje i tek kroz nekoliko sati su joj saopštili da je preminuo. Nastao je lelek i kuknjava, a cijeli komšiluk se podigao na noge. Svima je zastala knedla u grlu u nevjerici da je stalo srce našeg cara i kralja- kaže za Blic rođak i jedan od prvih komšija Šabanove  porodice u Šapcu.

On kaže da ona od tragedije narice: “Šta će meni život kad mi nema njega, moje duše, mojih očiju. Što onaj odozgo ne uze mene nego njega?”

Komšiluk, rođaci i prijatelji dolaze kod Šabanove sestre neprestano, a porodica sve vrijeme brine o njoj dajući joj terapiju da je što više umire i olakšaju joj do sada za nju najveći životni udarac, kao i za njihovu polusestru Afu. Pored svoje troje djece i unuka, Sarajka je najviše bila vezana sa Šabana i pomagali su se cijelog života.

Ona je podizala svo troje njegove djece, a potom i unuke.

– Sarajka posljednjih pet godina živi kod Sanele u Beogradu i čuva njenu i Batinuk ćerku Unu. Podigla je prije nje i  Sanelinog sina Luku, ali i svo troje Šabanove i Gocine djece, Sanelu, Mihajla i Ildu. Šaban je bio izuzetan ujak i odan cijeloj porodici. Uvijek je sve časćavao i pomagao koliko je mogao – kaze Sarajkin komsija.

Sarajka je pet godina starija od Šabana i uvijek je prema njemu bila zaštitnički nastrojena, voljela je da ga zagrli, poljubi i pomiluje. Porodica strahuje kako će Šavanova sestra da podnese njegovu sahranu.

– On je bio njena duša i njeno srce. Danas ide u Beograd, a kako će to da izdrži svi strahuju. Ima zdravstvene probleme, ali i bez njih njeno srce je puno tuge za bratom. Muka je to velika. Šabana smo voljeli svi i cijeli Šabac plače za njim, osim ljubomornih. Šabanovi i Sarajkini roditelji Huso i Ilda su bili divni ljudi, skromnog imovinskog statusa, ali velikog srca i bog im je zato podario kralja narodne muzike – zaključuje Šabanov rođak.

Posljednjih godina Šaban je retko išao u Šabac, tačnije od smrti majke. Međutim, sestre i njihove porodice volio je da ugosti u svom raskošnom domu  i da se zajedno nasmiju i provesele kad su god imali povod za to, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO