Kultura

"Cilj je da se podrže književnici koji su pojava kakva je bio on" Roman Steve Grabovca u kategoriji za NAGRADU "Momo Kapor"

Romani “Poslije zabave” Steve Grabovca, “Pakrac” Vladana Matijevića, “Niotkuda s ljubavlju” Đorđa Matića i “Pesma o tri sveta” Vladimira Pištala u najužem su izboru za nagradu “Momo Kapor”, saopštili su danas organizatori.

"Cilj je da se podrže književnici koji su pojava kakva je bio on" Roman Steve Grabovca u kategoriji za NAGRADU "Momo Kapor"
FOTO: MONDO BIH/YOUTUBESCREENSHOT

Nagrada za književnost biće tradicinalno dodjeljena 8. aprila na rođendan književnika i slikara Kapora (1937-2010), a o dobitniku će sredinom marta odlučiti žiri u kome su Radmila Stanković, Muharem Bazdulj i Vule Žurić, saopštila je Zadužbina “Momčilo Momo Kapor”.

– Cilj Zadužbine je da podrži književnike koji su danas pojava kakva je bio Kapor, tako da će žiri pažljivo odabrati sedmog laureata, koji će se naći među eminentnim književnicima koji su do sada dobili nagradu – navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još

Dosadašnji dobitnice Nagrade za književnost “Momo Kapor” su bili Emir Kusturica, Peter Handke, Dragan Jovanović Danilov, Labud Dragić, Nele Karajlić i Vesna Goldsvorti.Roman Steve Grabovca u najužem izboru za nagradu “Momo Kapor”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu