Regioni

Ćorić: Gradski odbor stabilan, cilj - pobjeda na lokalnim izborima

Situacija u Gradskom odboru SNSD Bijeljina je stabilna, a aktivnosti usmjerene na pripremu lokalnih izbora koji će biti održani iduće godine, izjavio je predsjednik ovog odbora Nedeljko Ćorić.

Ćorić: Gradski odbor stabilan, cilj - pobjeda na lokalnim izborima
Foto: InfoBijeljina

Ćorić je istakao da su prethodnih dana građani u pojedinim tabloidnim medijima i portalima mogli pročitati senzacionalističke vijesti o nezadovoljstvu i problemima u gradskoj organizaciji SNSD-a Bijeljina sa spekulacijama o smjenama i ostavkama, poručivši da su to neistine.

Kao predsjednik Gradskog odbora u interesu javnosti, a posebno naših simpatizera, mogu odgovorno reći da to ne može biti dalje od istine i da su u pitanju izmišljeni i plaćeni tekstovi onih koji ne žele dobro ovom gradu i našoj stranci – naveo je Ćorić, koji je i poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je istakao da je gradska organizacija SNSD-a Bijeljina jedna od najvećih i najorganizovanijih u Srpskoj, ali da to sa sobom povlači i visok stepen odgovornosti, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

– Naš fokus u ovom periodu je rad na terenu, razgovori sa građanima na rješavanju njihovih problema i potreba i priprema za lokalne izbore koji nas očekuju 2020. Godine – naveo je Ćorić. On je saglasan sa analizama koje ove napade tumače kao pokušaj da se naruši ugled SNSD-a i umanji rastuća popularnost koju ova stranka uživa u Bijeljini.

– Iza ovih napada vjerovatno stoje oni kojima smeta ugled SNSD-a u Bijeljini. Uprkos nepovoljnim političkim okolnostima, u prethodna dva izborna ciklusa zabilježili smo odlične rezultate. Na prethodnim opštim izborima čak i pobjedu za nivoe Narodne skupštine Republike Srpske i parlamenta BiH, a značajno smo doprinijeli ukupnoj pobjedi SNSD-a za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva – podsjeća Ćorić.

On je poručio da je gradska organizacija SNSD-a od tada dodatno ojačala i da vjeruju da, u saradnji sa tradicionalnim koalicionim partnerima, mogu pobijediti i na lokalnim izborima.

– To je očigledno upalilo crveni alarm kod pojedinaca koji to ne žele i otuda i dolaze ovi neutemeljeni napadi – kaže Ćorić.

On je istakao da su bilo kakvi pokušaji destabilizacije SNSD-a osuđeni na propast i da se jedinstvo unutar stranke ne smije dovesti u pitanje.