Politika

Crnadak: BiH ima JAKE ARGUMENTE protiv lokacije Trgovska gora

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak izjavio je da će delegacija BiH u Beču na generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za nuklearnu energiju iznijeti jake argumente koji će osporiti namjeru Hrvatske da radioaktivni i nuklearni otpad odlaže na lokaciji Trgovska gora.

Crnadak: BiH ima JAKE ARGUMENTE protiv lokacije Trgovska gora
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Crnadak je danas, nakon sastanka sa načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drljačom rekao da će u Beču biti poslata jasna poruka da se ne može dopustiti da se odlagalište napravi pored granice.

Mislim da imamo jake argumente i zahvalan sam što na ovom poslu rade svi nivoi vlasti. Mislim da je važno da se tako i nastavi – rekao je on.

Crnadak kaže da se nastavlja borba da ne bude odlagališta na Trgovskoj gori i da je delegacija BiH koja će biti u Beču spremna.

– Imamo čvrste argumente iza kojih stoje brojne institucije u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i na nivou BiH. Očekujem da se sve dobro završi – rekao je on.

On je naveo da nema informacija da li će u međuvremenu biti održani i neki zajednički sastanci predstvnika BiH i Hrvatske u vazi sa ovim pitanjem.