Svijet

CRNI PETAK U HRVATSKOJ Dvije žene ubijene za sat vremena, jedna izbodena nožem, a u drugu pucao muž

Hrvatski ministar policije i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je danas jedna žena ubijena u Zagrebu u okviru porodice i da je ubica priveden, a da o ubistvu druge žene nemaju konkretna saznanja.

Policija, Hrvatska
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Božinović je rekao da se, zasad, ubistvo druge žene ne dovodi u vezu sa ubistvom od bliskog partnera ili člana porodice.

– Policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca – rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

Pročitajte još

Podsjetio je da su Vlada i resorno ministarstvo izmjenama Krivičnog zakona pokazali jasnu političku volju da se borimo protiv najtežih oblika zločina u porodici, pogotovo prema ženama.

Za sat vremena ubijene dvije žene

Jutros je u zagrebačkom kvartu Srednjaci u stanu nađeno tijelo starije ženske osobe. Kako je saopštila zagrebačka policija, smrt je, prema dosad utvrđenom, posljedica krivičnog djela.

Zagrebački Jutarnji list piše da je ova žena ubijena sa više uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, a da su vrata stana obijena.

Istraga u vezi ovog ubistva je u toku.

Takođe jutros, na drugom kraju Zagreba na Maksimiru, muž je pucao u suprugu iz vatrenog oružja i ona je od zadobijenih povreda preminula kasnije u bolnici. U toku je uviđaj policije koji bi trebalo da utvrdi pojedinosti ovog ubistva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu