Politika

CRVENI KARTON Pandurevićeva: Birači će trojac Izetbegović-Dodik-Čović poslati u penziju

Trojac Izetbegović-Dodik-Čović treba da ode, ali tako što će im birači dati crveni karton i vjerujem da će se to i desiti nakon ove trogodišnje agonije, beznađa, sve dubljeg siromaštva, samoizolacije i masovnog napuštanja zemlje – poručila je članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević.

CRVENI KARTON Pandurevićeva: Birači će trojac Izetbegović-Dodik-Čović poslati u penziju
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
Aleksandra Pandurević

Ona ističe da ne vidi kako njih trojicu mogu eliminisati bez izbora koji će ko zna kada biti. Ako se, pak, kako dodaje Pandurevićeva, aludira na njihovu smjenu ili sankcije OHR-a ili nekoga drugog, uvjerena je da do toga neće doći.

– To bi izazvalo potpuni haos u zemlji s nesagledivim posljedicama. SDS je u prošlosti najviše bio na udaru takve vrste sankcija, mi to ne podržavamo, jer je suprotno svim demokratskim načelima i vladavini prava – naglasila je Pandurevićeva.

Ona ja u intervjuu za Oslobođenje istakla da BiH prolazi kroz najdublju krizu od Dejtona, iz koje se zaista ne vidi izlaz.

– S jedne strane imate likovanje i dolijevanje ulja na vatru od političkih lidera iz Sarajeva, umjesto smirivanja situacije, a s druge strane su čvrsti stavovi iz Republike Srpske da je oktroisanje zakona od visokog predstavnika neprihvatljivo. U svemu tome prilično je zatečena i međunarodna zajednica kojoj je Incko zadao snažan udarac zamiješavši na svoju ruku ovdje čorbu. Dodatno, u novembru je nova sjednica Savjeta bezbjednosti UN, kada će se odlučivati o produženju mandata EUFOR-u, i tada će vjerovatno uloga poraženih pripasti ovim što danas likuju – istakla je Pandurevićeva.

Iz čitave situacije, kaže ona, se može izaći samo razgovorom i dogovorom u kojem neće biti ni pobjednika ni poraženih.

– No, ne vidim spremnost da će u predizbornoj godini SDA, kao vladajuća politička stranka na nivou BiH, uopšte pristati na takve razgovore i rasplitanje gordijevog čvora. To onda znači da ostaje sadašnja pat-pozicija i da nema budžeta za 2022. godinu, a kada nema budžeta, nema ni izbora – pojasnila je Pandurevićeva.

Ona je poručila da je narodu dosta rada pljuvačnih žlijezda, da narod želi nadu, viziju, perspektivu, bolji zdravstveni i obrazovni sistem, veće plate i penzije i da mladi ovdje ostaju, da roditelji nisu željni djece i unučića.

– Banjaluka je pokazala da su ljudi siti nepravde, bahaćenja, osionosti, nepotizma, da vape za socijalnom pravdom i pravičnošću. Кo to bude znao ponuditi biračima na pravi način, s pravim ljudima, pobjednik je – zaključila je Pandurevićeva.

Prihvati notifikacije