Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović i Satler o dobroj saradnji Srpske i EU

Politika
Autor:

Foto: Narodna skupština RS/RAS Srbija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH ambasadorom Johanom Satlerom.

Čubrilović je poželio dobrodošlicu Satleru i istakao da institucije Republike Srpske imaju veoma korektnu saradnju sa Delegacijom Evropske unije, izražavajući uvjerenje da će dobra saradnja biti i dalje nastavljena.

– Čubrilović je rekao da je Narodna skupština Republika Srpske jednoglasno izrazila opredjeljenost za evropske integracije, te da intenzivno radi kako bi donijela zakone i druge akte koji treba da omoguće dostizanje određenih evropskih standarda, bez obzira kada će BiH postati punopravni član Evropske unije – navodi se u saopštenju iz NSRS.

Dodaje se da je Čubrilović ovom prilikom zahvalio Delegaciji Evropske unije koja je dala značajan doprinos za otpočinjanje izgradnje mosta na Savi kod Gradiške, koji će omogućiti funkcionalnije i efikasnije saobraćajno poevezivanje cijele regije ali i sa zemljama Evropske unije.

Predsjednik NSRS je ponovio da je neophodno konačno završiti formiranje zajedničkih organa na nivou BiH jer je to u interesu Republike Srpske, Federacije BiH, konstitutivnih naroda i svih građana.

Čubrilović i Satler su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u Republici Srpskoji i BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO