Politika

ČUBRILOVIĆ KATEGORIČAN “Plasirana laž s ciljem diskreditacije premijera Viškovića”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je odavno jasno da određeni sarajevski mediji čine sve da diskriminišu srpski kadar, tačnije sve Srbe u institucijama RS i BiH kada im svojim principijelnim stavom zasmetaju.

ČUBRILOVIĆ KATEGORIČAN “Plasirana laž s ciljem diskreditacije premijera Viškovića”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je naveo da se to radi po nalogu obavještajnih i paraobavještajnih bošnjačkih službi bezbjednosti.

Komentarišući napade iz Sarajeva na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, Čubrilović je rekao da je izmišljanje stenograma o navodnom učešću premijera u događajima oko Srebrenice, falsifikovanje svjedočenja, transkripta presretnutih razgovora – namjerna laž.

Pročitajte još

– Gotovo sav kadar iz Republike Srpske, naravno oni koji su zasmetali političkom Sarajevu, prošli su golgotu. Kao u Andrićevoj ‘Prokletoj avliji’ ako nije bilo dokaza, kao što obično i nije, bili su krivi jer im se trudna majka o zločinca očešala. I to je taj oprobani recept u kojem su svi Srbi koji su bili rođeni u vrijeme rata zločinci, a svi Bošnjaci uvijek i samo njihove žrtve. Tužno je i nemoguće graditi zemlju na tim osnovama, podjela, laži i podvala – naglasio je Čubrilović.