Politika

ČUBRILOVIĆ JASAN "Napadi iz Sarajeva na premijera Viškovića neće uspjeti"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da napadi iz Sarajeva na premijera Radovana Viškovića neće uspjeti.

ČUBRILOVIĆ JASAN "Napadi iz Sarajeva na premijera Viškovića neće uspjeti"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Čubrilović smatra da se stiče utisak da se vrši hajka na jedan narod u jednoj državi, te je istakao da je u BiH sve i svašta moguće, što se vidjelo kroz mnoge primjere.

– Ne mogu se stalno izmišljati optužbe na račun jednog naroda. Osnovni cilj je da se nadležnosti Republike Srpske uruše kao i njene institucije, ali da žrtve koje je dala to ne dozvoljavaju, kao i oni koji to rade u ime tih žrtava. Najgore je kada probudite inat u jednom narodu – rekao je Čubrilović sinoć za ATV.

Prema metodologiji iz političkog Sarajeva, kaže Čubrilović, svaki Srbin je potencijalni ratni zločinac, što nije dobro za BiH, kako je Dejton definisao.

Prema njegovi riječima, posljednji primjer koji se odnosi na Viškovića najbolje govori o tome, ali da to nije dobra poruka za suživot.

– Mislim da to nije put kojim treba da ide BiH, treba mnogo više povjerenja – ocijenio je Čubrilović.

On smatra da u Srpskoj treba da se gradi veći stepen jedinstva, budući da je srpski narod mnogo žrtvovao za Republiku Srpsku.

Čubrilović je naveo i da se u BiH sve vodi paralelno, odnosno ako postoji jedan problem u Federaciji, pokušavaju ga napraviti i u Srpskoj, ali im, kako je naglasio, to ovaj put neće uspjeti.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Predsjedavajući Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je se napada Republika Srpska, jer se pokušava srušiti napadom na njene institucije.

Nović je rekao i da u BiH nema obavještajnog rata, već je u pitanju obavještajno djelovanje OBA protiv Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, transkripti koji su se pojavili ovih dana su AID-ovi /nekadašnja muslimanska obavještajna služba/a ne OBA, a izvlači se dio po dio da bi se koristili za spinovanje protiv Republike Srpske.

– Obavještajna služba ne smije biti da službi nijednoj političkoj partiji – naveo je Nović i dodao obavještajni sektor sve više želi da upravlja procesima u BiH.

On smatra da se treba urediti da OBA radi u interesu svih građana BiH ili će se doći u situacija da će se odnosi dodatno zaoštaravati.