Hronika

ČUDOM PREŽIVIO Mladić pao sa visine od 10 metara, mjesto na kojem se desila VELIKA TRAGEDIJA

Mladić (20) koji je sinoć oko 23 časa pao sa bedema Beogradske tvrđave pod još nerazjašnjenim okolnostima, završio je na teniskom terenu, i uz puno sreće zadobio je lakše tjelesne povrede, pa je već danas pušten iz Urgentnog centra.

ČUDOM PREŽIVIO Mladić pao sa visine od 10 metara, mjesto na kojem se desila VELIKA TRAGEDIJA
Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

Njega je nakon pada pronašla jedna djevojka koja je šetala psa. Ona je pozvala obezbjeđenje Beogradske tvrđave, koje je odmah reagovalo i pozvalo Hitnu pomoć i policiju.

Momak je bio sam u trenutku kada je obezbjeđenje stiglo na teniski teren. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, kojoj su predali njegova dokumenta – rekli su iz JP “Beogradska tvrđava”.

Dušan Gavrilov, radnik na teniskim terenima, pokazao je reporterima Blica mjesto nesreće, i rekao da to, na žalost, nije prvi takav slučaj.

– Prava je sreća što je mladić zadobio lakše tjelesne povrede, s obzirom na to da je pao sa visine od 9,5 metara. Radim na ovim terenima dugi niz godina, i tokom tog perioda bilo je nekoliko ovakvih slučajeva. Na bedemima poput ovih, trebalo bi da stoji zaštitna ograda, jer se ljudi tu često okupljaju, sjede i šetaju – rekao je Dušan.

U maju 2016. godine, 35-godišnji Nemanja R. izvršio je samoubistvo na susjednim košarkaškim terenima. On je tada, naočigled teniskih reprezentativaca Srbije Filipa Krajinovića i Ilije Bozoljca, skočio sa zida visokog desetak metara.

– Šetao je na ivici. Onda je u jednom trenutku sjeo i pet-šest sekundi kasnije se bacio. Mislili smo da se snima neki film. Tek kada smo pritrčali vidjeli smo o čemu se radi – rekao je tada Ilija Bozoljac.