Hronika

"Čule su se 3 eksplozije, bilo je strašno" Jezivi prizor nakon požara, kola ugljenisana, prozori na zgradi popucali (FOTO)

Čule su se eksplozije, bilo je jako strašno , ovim riječima očevici opisuju požar, koji je sinoć izbio na Dedinju u Beogradu, kada se zapalio automobil i vatra se proširila na zgradu u Omladinskoj ulici kod broja 15d.

Požar na Dedinju
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Požar je izbio sinoć oko 3 časova iza ponoći. Prema riječima mještana ove ulice, vatra je krenula od automobila koji je bio parkiran u dvorištu zgrade. Zatim, vatra se proširila na traktor koji je bio iza automobila, a onda i na samu zgradu.

Požar, Dedinje
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Jutro nakon požara, u Omladinskoj ulici se osjeća miris gareži, a tragovi požara su i više nego vidljivi.

U dvorištu zgrade nalaze se izgorjela vozila, koja su u potpunosti uništena.

Stakla na prozoru zgrade, kao i ulazna vrata su popucala, a tragovi vatre se vide na jednoj strani zgrade.

“Čule su se tri eksplozije”

– Požar je krenuo oko pola 3 ujutru. Bilo je jako strašno, čule su se tri eksplozije zaredom. Izašla sam da vidim šta se dešava, vatra se brzo proširila. Srećom, moram da pohvalim vatrogasce, bili su jako brzi i odmah su zaustavili veću katastrofu – priča jedna žena koja živi u zgradi preko puta, piše Blic.

Požar na Dedinju
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Kako pričaju žitelji ove ulice, vlasnik automobila se skoro doselio u zgradu i ne poznaju ga.

– Ovdje ima malo stanova, u jednom ulazu su svi Rusi. Ne znamo se svi. Kada sam vidio jutros baš sam se potresao. Hvala Bogu pa niko nije povrijeđen – priča jedan muškarac, gledajući u prizor nakon požara.

Ljudi u žurbi na putu za posao zastaju ispred Omladinske 15d i gledaju zastrašujuće prizore od sinoćnjeg požara.

Pročitajte još

Od stanara zgrade smo saznali da čekaju policiju, kako bi porazgovarali sa njima. O uzroku požara još uvijek nema riječi i nije poznato zbog čega je vatra krenula da guta vozila.

Kako pričaju očevici, prizori su bili zastrašujući i dramatični, a svima je laknulo kada su čuli da u vatri niko nije povrijeđen.

Kako se saznaje, u požaru je izgorio parkirani automobil, dvije radne mašine, a vatra je zahvatila krovnu konstrukciju zgrade. Istraga je u toku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu