Svijet

Komšija iz pakla proglašen krivim: Bio ljut na komšinicu zbog smeća, pa ZAPALIO NJU I 2 DJEVOJČICE

Muškarac iz Engleske, koji je ubio majku i njezine dvije male kćeri zapalivši im stan tako što je nalio benzin u njihov poštanski sandučić, proglašen je krivim za trostruko ubistvo.

Stan u kojem su poginule majka i 2 kćerke
FOTO: SKY NEWS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Džejmi Barou je 20. novembra prošle godine namjerno uzrokovao požar u stanu Fatoumati Hidar u naselju Klifton, Notingem.

U požaru su odmah poginule Fatima (3) i Naima (1), dok je njihova majka preminula u bolnici dva dana kasnije zbog posljedica udisanja dima.

Barou (31) je već priznao ubistvo iz nehata, ali porota ga je danas jednoglasno proglasila krivim za namjerno ubistvo.

Pročitajte još

Kako je rečeno na sudu, Barou se opušteno udaljio od objekta nakon što je izbio požar te da je znao da su žrtve kod kuće jer su dječja kolica bila ispred vrata, a u hodniku upaljeno svjetlo. Takođe su rekli da se redovno žalio na smeće koje ostavljaju ispred stana.

Kako prenosi Index, optuženi je popio sedam ili osam limenki piva prije nego što je podmetnuo požar te nije ništa učinio kako bi pomogao Fatoumati i njenim kćerima koje su bile u stanu na prvom spratu.

Barou je tokom suđenja rekao da ne može objasniti zašto je odlučio zapaliti stan komšije, ali da je mislio da nema nikoga unutra.

Dodao je kako nije očekivao da će se požar tako brzo proširiti i da je odmah sve priznao policiji baš zbog toga što ga je jako grizla savjest. Presuda će mu biti izrečena u petakm piše Index.hr.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije