Svijet

ČUO ONO ŠTO NAJVIŠE NE VOLI Tramp izviždan dok je odavao počast preminulom sudiji Vrhovnog suda (VIDEO)

Dok je odavao počast nedavnoj preminulom sudiji Rut Bejder Ginsburg prisutni ispred zgrade Vrhovnog suda u Vašingtonu su izviždali američkog predsjednika Donalda Trampa.

ČUO ONO ŠTO NAJVIŠE NE VOLI Tramp izviždan dok je odavao počast preminulom sudiji Vrhovnog suda (VIDEO)
FOTO: SHAWN THEW/EPA

Okupljeni su počeli vikati kada se Tramp pojavio ispred sanduka u kojem je bila Ginsburg, a koja je preminula nakon duge borbe protiv raka, objavio je CNN. Kako su naveli, čuo je ono što rijetko čuje i uradio je ono što rijetko radi nosio je zaštitnu masku u javnosti. Tramp je gledao u ljude koji su negodovali zbog njegovog prisustva.

CNN je podsjetio da se američki predsjednik takođe rijetko suočava sa svojim političkim protivnicima licem u lice. Ovo nije prvi put da je izviždan. To se desilo i na bejzbol utakmici MLB lige, pa je nakon toga odlučio da bude samo na onim sportskim manifestacijama za koje pretpostavlja da mu neće stvoriti ovakve neugodnosti.

Njegova praksa je da se susreće samo sa ljudima koji ga podržavaju. Prema njegovim riječima, danas je došao u Vrhovni sud da bi odao počast preminuloj sutkinji. U međuvremenu je već počeo da traži zamjenu za Ginsburg kojoj je danas veliki broj Amerikanaca odao počast.

Ginsburg je za sudiju Vrhovnog suda izabrana 1993. godine i ovu dužnost je obavljala sve do smrti. Smatra se jednom od najznačajnijih sudija koja je bila prepoznatljiva po borbi protiv polne nejednakosti, ali i drugih društvenih nepravdi.