Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čuvena gitara i kardigan Kurta Kobejna uskoro na aukciji

Kultura
Autor:

Foto: Screenshot/Youtube/Nirvana

Kardigan koji je nosio Kurt Kobejn tokom istorijske sesije Nirvane na MTV uskoro ide u prodaju. Osim kardigana, naći će se na aukciji i legendarni tirkizni Fender, piše Skaj Njuz.

Maslinasto zeleni kardigan na neki način je obilježio modu grandž scene ranih 90-ih godina, a čak ima i rupu koju je napravila cigareta koja je ispala pjevaču i gitaristi grupe na jednom od džepova.

Na kultnoj MTV svirci, koja je održana u novembru 1993. godine, predstavljeni su mnogi manje poznati hitovi grupe, ali i neke od naslovnih pjesama benda. Smatra se da je to jedno od najvažnijih ostvarenja Nirvane kada su u pitanju nastupi uživo.

KURT COBAIN – GUITAR

Gepostet von Filmusica am Mittwoch, 30. November 2016

Električna gitara Fender tirkizne boje, koja je namjenski pravljena za Cobaina i koju je svirao tokom turneje “In Utero”, takođe će se naći na aukciji. Ova gitara za lijevoruke svirače izrađena je 1993. godine, a ranije je bila izložena u Rock and Roll Hall of Fame.

Instrument bi mogao dostići cijenu od 890.000 dolara, a procjenjuje se da će se navedeni kardigan prodati za 500.000 dolara.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO