Politika

Cvijanović: MUP garancija je da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a krsnu slavu – Svetog arhangela Mihaila, ističući da je obaveza institucija Srpske da nastave da rade na osposobljavanju, opremanju i kadrovskom jačanju MUP-a, kao garanta bezbjednosti.

Cvijanović: MUP garancija je da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U ime građana Republike Srpske i u svoje ime vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom krsne slave – Svetog arhangela Mihaila. MUP, kao stub bezbjednosti i čuvar našeg poretka, garancija je da će naši građani živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika uživati stabilnost koju zaslužuje – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

U čestitki se ističe da je kontinuiranim razvojem i napretkom, jačanjem kapaciteta i radeći u skladu sa najvišim standardima, MUP Republike Srpske stekao ugled i povjerenje, ne samo građana, već i drugih policijskih agencija iz regiona.

– Sa željom da i u budućnosti ostvarujete svoje planove i postižete uspjehe i rezultate u radu, još jednom vam čestitam krsnu slavu – Svetog arhangela Mihaila – dodaje se u čestitki.

Čestitke je uputio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. On je istakao da su MUP i Policija RS dvije institucije garant bezbjednosti Srpske i svih njenih građana, te jedan od najvažnijih stubova vladavine prava i poštovanja zakona.

– Ponosni smo na našu policiju koja svoje zadatke izvršava veoma uspješno, u skladu sa Ustavom i zakonom i pozdravljamo jačanje njenih kapaciteta, kontinuirano kadrovsko usavršavanje i osposobljavanje, čime su postali jedna od najbolje organizovanih policijskih struktura u BiH – naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i direktoru Policije Darku Ćulumu.

Pročitajte još

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske krsnu slavu – Svetog srhangela Mihaila, sa željom da nastave da uspješno obavljaju svoje aktivnosti i ostanu garan bezbjednosti Republike Srpske i njenih građana.

On je naveo da je obilježavanje krsne slave prilika i da se prisjeti svih pripadnika MUP-a koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali život za odbranu Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslavlja danas krsnu slavu – Svetog arhangela Mihaila.