Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Cvijanović: Opozicija snosi odgovornost za svoju politiku

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da će snaga Srpske zavisiti od jačine njenih institucija koje moraju biti poštovane.

– Te institucije će moći da opslužuju ono što su potrebe građana. Mnogo stvari je urađeno na ekonomskom planu u veoma teškim okolnostima – rekla je Cvijanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je istakla da nema ništa protiv stranaca ukoliko hoće da rade na iznalaženju dobrih rješenja.

– Međutim, ne želim da budem dio prevarantske politike jer mi je dosta takve politike iz Sarajeva. To je politika u kojoj može da postoji država koja je po mjeri jednoga i u kojoj će neko tvrditi da je normalno ono što je Srpska istrpjela, kao i njeni građani – dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, Republika Srpska je i dalje ugrožena.

– Ko neće to da vidi i ne mora. Važno je da postoji politika koja vidi gdje postoji problem i na koji način ga treba rješavati – dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da opozicija neće da prihvati očigledne stvari, ali da nosi odgovornost za svoju politiku.

– Republika Srpska ima visoku autonomiju. Nažalost, stvari se dešavaju na našu štetu, a to što neki neće da vide imaju problem. Ja moram da vidim takve svari – rekla je Cvijanovićeva.

Reagujući na tvrdnju šefa Kluba poslanika SDS Miladina Stanića da su ponuđeni zaključci loši i nesprovodivi, Cvijanovićeva je rekla da bi SDS morao da bude protiv “bonskih ovlašćenja” jer su njihovi kadrovi smjenjivani odlukama visokih predstavnika.

– Šta je vama sporno u zaključcima koji su ponuđeni Narodnoj skupštini? Na osnovu čega opozicija tvrdi da su zaključci nesprovodivi? To nije tačno –  zaključila je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO