Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Cvijanović: U Modriču uloženo više od 70 miliona KM i ulaganja će biti nastavljena

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Modriči da je Vlada u različite projekte u toj opštini u proteklim godinama uložila više od 70 miliona KM, te da će nastaviti da ulaže u razvoj te lokalne zajednice.

Cvijanovićeva je rekla da je zajedničkim naporima sa opštinom urađeno dosta na planu infrastrukture i da je u ovoj godini Modriči odobren milion KM, te da se većina tih sredstava plasira.

– Usaglasili smo jedan od strateških projekata od dva i po miliona KM iz šireg vladinog projekta koji se odnosi na vodovod i kanalizaciju – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon posjete Modriči, gdje je u opštinskim prostorijama razgovarala sa načelnikom Mladenom Krekićem.

Premijer Srpske rekla je da se u većim modričkim mjesnim zajednicama realizuje nekoliko važnih projekata, među kojima je asfaltiranje puteva.

– Sa još nekim dopunskim sadržajima to će biti jedna od modernijih naselja u opštini Modriča. Pohvalila bih aktivizam lokalnih vlasti jer samo sa ljudima koji su aktivni na nivou mjesnih zajednica i opštine Vlada nema problem da realizuje dobre projekte – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da ponovo posjetiti Modriču, gdje će biti još realizovanih projekata u pomenutim mjesnim zajednicama, ali i u cijeloj opštini.

– Hvala svim ovim ljudima na toplom prijemu i tome što razumiju koliko je važno da svi zajedno radimo za ljepšu, bolju i jaku Srpsku – poručila je Cvijanovićeva.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da je posjeta premijera Srpske Modriči i njenim mjesnim zajednicama značajna, jer je Vlada u opštini uradila dosta dobar posao u posljednjim godinama.

– Nismo htjeli da održimo samo suvoparni sastanak u mjesnim zajednicama i u opštini, već smo izašli na teren da direktno razgovaramo sa građanima i da premijer čuje probleme sa kojima se oni susreću – naveo je Krekić.

Vlada Republike Srpske do sada je u opštinu Modriča po različitim osnovama uložila oko 70 miliona KM iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke plasirano je još 14 miliona KM, rečeno je u Vladi Srpske. Vlada Srpske u ovoj godini ulaže dodatnih 800.000 KM za izgradnju lokalne infrastrukture.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO