Svijet

"DA JE OTIŠAO SIGURNO BI STRADAO SA OCEM" Među četiri žrtve stravične eksplozije u Bristolu i TINEJDŽER (16)

Dječak Luk Viton (16) jedna je od četiri žrtve stravične eksplozije u postrojenju za prečišćavanje vode u Ejvonmautu, industrijskoj oblasti kod Bristola u Engleskoj.

"DA JE OTIŠAO SIGURNO BI STRADAO SA OCEM" Među četiri žrtve stravične eksplozije u Bristolu i TINEJDŽER (16)
FOTO: STRINGER/EPA

Policija Ejvona i Somerseta saopštila je danas da su pored dječaka stradali i radnici Majkle Džejms (64), Brajan Vikeri (63) i Rejmond Vajt (57) kada je eksplodirao je rezervoar sa hemikalijama u trenutku dok su se radnici nalazili na njemu, piše Dejli mejl.

U saopštenju se dodaje da će razgovarati sa osobom koja je preživjela eksploziju i koja je na kućnom liječenju, prenosi Blic.

Džejn Vikeri, supruga stradalog Brajana rekla je da je on u postrojenju “Vesiks vode” radio 42 godine, ali i da je u istoj firmi bio zaposlen i njihov sin koji je kobnog dana bio slobodan.

– Da je bio tamo, sigurno bi i on poginuo. Tek pet sati nakon eksplozije, saznali smo šta se dogodilo – rekla je Džejn.

Jedan od svjedoka nesreće rekao je da su on i kolega čuli eksploziju i potom videli ljude kako panično bježe.

– U tom momentu smo bili u skladištu. Cijelo skladište se treslo. Bili smo šokirani, nismo znali šta se događa. Kroz prozor smo vidjeli ljude kako bježe – rekao je on.

Svjedoci su ispričali da su ubrzo vidjeli najmanje 10 vozila hitne pomoći kako jure na lice mjesta.

Povodom nesreće oglasio se i britanski premijer Boris Džonson.

– Duboko sam potresen saznanjem da su četiri osobe izgubile život u postrojenju za vode u Ejvonmautu – napisao je Džonson na Tviteru.

On je izrazio saučešće porodicama stradalih i zahvalio hitnim službama na brzoj reakciji.

Stravična eksplozija u kojoj je stradalo četvoro ljudi dogodila se juče oko 11 sati po lokalnom vremenu. Pokrenuta je istraga kako bi se utvrdilo šta je uzrok ovog incindenta, u šta je uključena i Uprava za zaštitu radnika.