Svijet

“DA LI SE VI TO SMIJETE MOJOJ PREMINULOJ SESTRI” Mlada žena umrla od korone, njen brat bijesan na Balkan

Broj novozaraženih korona virusom u Hrvatskoj raste, a ponedjeljak je bio najlošiji dan po broju preminulih.

“DA LI SE VI TO SMIJETE MOJOJ PREMINULOJ SESTRI” Mlada žena umrla od korone, njen brat bijesan na Balkan
FOTO: ROB ENGELAAR/EPA

Naime, 11 osoba je umrlo, a među njima i najmlađa osoba zasad povezana sa kovid infekcijom. Žena rođena 1981. preminula je u KB Dubrava.

– Prije godinu i po mojoj sestri je dijagnostikovan čitav niz bolesti, od ciroze jetre do bubrega koji su počeli otkazivati, a i srce joj je sve slabije i slabije radilo. Zadnja četiri mjeseca stanje joj se drastično pogoršalo do te mjere da više nije mogla hodati, ustati iz kreveta – priča vidno potrešen brat preminule žene.

On je sestru putem videopoziva zadnji put vidio i čuo drugi dan posljednje hospitalizacije.

– Prošli ponedjeljak sam je odvezao u Vinogradsku bolnicu. Bila je sva žuta i bilo joj je izrazito loše. Rekli su nam da se pripremimo na najgore, da je smrt na vratima. Nakon dva dana u bolnici otkriveno je, na sve njene bolesti, da se zarazila koronom pa su je, mislim da je bila srijeda ili četvrtak prošli, prebacili u KB Dubrava.

Srce njegove sestre prestalo je kucati, kako kaže, u nedjelju u osam sati ujutru.

– Kad sam nazvao bolnicu u nedjelju, rekli su mi da je umrla, da ništa nisu mogli jer joj je krv išla na usta. Od kad je prebačena u Dubravu, prestala se javljati, a od petka je imala i ugašen mobilni. Rekli su mi i da više nije mogla govoriti i da se počela gasiti. Kad sam preuzimao tijelo kako bi je dostojno sahranili, morao sam prvo potpisati papir da je umrla od kovida.  Ispada kao da se samo od korone umire i da ostale bolesti ne postoje, kao da ih nema – rekao je on.

Dodao je da je teško sve ovo čitati kad ispod članaka o smrti najmlađe pacijentkinje umrle od korone.

– I ne, ona nije umrla od korone već od ozbiljnih bolesti s kojima se dugo borila, a korona koju je dobila u bolnici nakon što je hospitaliyovana prošlu nedjelju, ju je dokrajčila. Mogla je tako dobiti i grip jer je sezona gripa na vratima, pa me zanima je l’ bi onda rekli da je umrla od gripa ili da je uzrok smrti nešto drugo? – pita se neutješni brat preminule žene koja je do zadnjeg trenutka zajedno s njim, brinula o teško bolesnoj majci, piše Blic.