Gradovi

DAN BIJELOG ŠTAPA Vasić: Položaj slijepih nepovoljan, potrebna veća podrška

Predsjednik Opštinske organizacije slijepih i slabovidnih iz Prnjavora Goran Vasić smatra da je položaj slijepih u društvu nepovoljan i da se većina tih osoba nalazi na rubu egzistencije zbog čega im je neophodna veća podrška.

DAN BIJELOG ŠTAPA Vasić: Položaj slijepih nepovoljan, potrebna veća podrška
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vasić je podsjetio da je ova organizacija prošle godine imala predviđenih samo 1.700 KM iz budžeta opštine, što nije dovoljno za njihov rad.

– Izlazimo u susret svojim članovima u skladu sa mogućnostima, organizujemo prijeme ili zajedničke radionice na kojima se međusobno druže, ali bi lokalna zajednica trebala imati više razumijevanja za naše potrebe – rekao je Vasić novinarima.

Članovi Opštinske organizacija slijepih i slabovidnih danas su povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa posjetili nekoliko svojih članova i uručila im skromnu pomoć.

Ratni vojni invalid Zoran Savanović iz Donjih Štrbaca istakao je da ga uvijek obraduje posjeta prijatelja koji se suočavaju sa sličnim problemima i razgovor sa njima.

– Nisam nezadovoljan u životu, ali mislim da bi nadležne institucije trebale mnogo više raditi na poboljšanju našeg položaja u društvu – rekao je Savanović.

Međunarodni dan bijelog štapa u svijetu se obilježava od 1964. godine, sa ciljem podizanja svijesti o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, kao i obavezama zajednice prema njima.  

Prihvati notifikacije