Društvo

Danas počinje rekonstrukcija u "Ribnikaru": O memorijalnom centru će odlučivati roditelji stradale djece

Rekonstrukcija dijela objekta beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počinje danas, a radovi bi trebalo da budu gotovi do početka nove školske godine.

Osnovna škola "Vladislav Ribnikar"
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Radiće se na adaptaciji i sanaciji enterijera dijela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića.

Prema riječima Igora Đorđevića, predsjednika Školskog odbora škole “Vladislav Ribnikar”, roditelji su iznijeli zahtjev za dodatne popravke na školi, od onih koje su bile prvobitno planirane.

Unos materijala i pripremni radovi su počeli, napravljen je plan rasporeda odjeljenja, a kako je istakao Đorđević, sve što je dodato prvobitnom planu može biti gotovo do prvog septembra.

Pročitajte još

Roditelji tražili dodatne popravke

– Imamo sređivanje zidova, podova, radijatora i unutrašnje stolarije. Imali smo sastanak sa izvođačima radova i svi smo se složili da je to malo. Nama cure krovovi, toaleti su nam u lošem stanju, svjetlo nam je u lošem stanju, pa smo se obratili Ministarstvu za investicije i dodatno tražili da se da se i ove stvari poprave. Radovi ne bi trebalo da ometaju jedni druge tako da sve može biti gotovo do prvog septembra – kaže Đorđević.

On smatra da ima dobre volje da se uradi sve što je potrebno bolje uslove u školi.

– Učionica ima dovoljno. Napravljen je plan gdje bi bilo koje odjeljenje. Imaćemo oko 25 učionica uz dodatne ostale prostorije. Tražili smo i da se prošire vrata na jednom ulazu. U nadgledanju planiranja, zaista smatram da ima dobre volje da se uradi sve ono što želimo, što je potrebno za nas. Smatrali smo da na planirane radove treba dodati i sređivanje fasade koja otpada sa unutrašnje strane, koja je da opasna za našu djecu, sređivanje ulaza i toaleta, treba uraditi osvjetljenje, klimatizaciju… Sve smo primjedbe unijeli, prva reakcija je da novac neće biti problem i da sve možemo da uradimo što može da bude gotovo do 1. septembra – kaže Đorđević.

O memorijalnom centru odlučivaće roditelji ubijene djece

O memorijalnom centru kome će biti posvećen dio škole u kome je dječak-ubica usmrtio desetoro svojih školskih drugara odlučivaće isključivo roditelji preminule djece, istakao je Đorđević.

Upisano preko 100 prvaka

Iako se govorilo da se djeca ispisuju iz škole “Vladislav Ribnikar”, Đorđević kaže da je takve djece veoma malo.

– Znam vrlo precizno da je jako mali broj djece ispisan, a da smo za sljedeću školsku godinu upisali preko 100 prvaka – kaže Đorđević.

Zahtjev za utvrđivanje odgovornosti za objavljivanje spiska trebalo bi da bude u najkraćem roku ispunjen, ističe.

– Obećano nam je da će u što kraćem roku biti ispunjen taj zahtjev. Šta je razumni rok, to ne znam, lično mislim da je dosta vremena prošlo i da u što kraćem roku treba da se na njega odgovori – kaže Igor Đorđević za RTS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije