Svijet

Davali im drogu i novac: Žena i muškarac uhapšeni zbog navođenja maloljetnika na krađu

Policija Pule provela je kriminalističko istraživanje čime je utvrdila sumnju da su 42-godišnji državljanin Hrvatske i 35-godišnja hrvatska državljanka počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i trgovina drogama, omogućavanje trošenja droga, te povreda dječijih prava.

Davali im drogu i novac: Žena i muškarac uhapšeni zbog navođenja maloljetnika na krađu
FOTO: INDEX VIDEO/YOU TUBE/SCREENSHOT

Policijski službenici su 7. decembra oko osam sati u stanu na području Pule uhapsili 42-godišnjaka, te su na osnovu naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i pronašli 70 tableta ekstazi (ecstasy), 32.7 grama hašiša, 8.9 grama marihuane i 2.3 grama nepoznate zelene biljne materije.

Pronađen novac

Pronađena je i digitalna vagu i novac za koji se pretpostavlja da potiče od preprodaje droge, saopštila je PU istarska.

Osim što su policijski službenici utvrdili da je muškarac prodavao drogu maloljetnicima, utvrdili su i da im je i omogućavao trošenje droge tako da im je davao na raspolaganje prostor za konzumaciju droge.

Utvrđeno je da je na štetu jedne maloljetne osobe počinio krivično djelo povreda djetetovih prava, s obzirom na to da je maloljetnu osobu navodio na ponašanje koje je štetno za njen razvoj.

Korištenje droge

Za prodaju droge i omogućavanje trošenja droga maloljetnicima osumnjičena je i 35-godišnjakinja koja je od oktobra do decembra prodavala i davala na korištenju drogu maloljetnim osobama.

Policijski službenici su prilikom pretrage njene kuće 6. decembra pronašli 1.2 grama amfetamina namijenjenog daljnjoj preprodaji i digitalnu vagu.

Utvrđeno je da je osumnjičena dvije maloljetne osobe navodila na činjenje krivičnih djela, odnosno na krađu raznih proizvoda, a za to im je davala novac ili drogu.

Osumnjičeni 42-godišnjak je po završetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se krivična prijava protiv 35-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom braniocu u redovnom postupku, prenosi Avaz.

Prihvati notifikacije